• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Simona Halep este una dintre cele mai bune jucătoare din ultimii 3 ani, dar românca de pe locul 4 WTA nu a reuşit încă să îşi adjudece un turneu de Grand Slam. Jurnaliştii italieni de la spaziotennis.com anunţă că despărţirea de Wim Fissette a fost cea mai mare greşeală din carieră sportivei ajunse la 25 de ani.

"Având în vedere succesul pe care cei doi îl aveau, sfârşitul colaborării a şocat pe toată lumea. La doi ani distanţă de la acel moment, Simona a câştigat turnee şi are un clasament bun, dar n-a mai fost niciodată la nivelul din perioada în care era antrenată de Fissette", au notat cei de la spaziotennis.com.

Motivul despărţirii dintre Simona şi Wim a fost faptul că Halep a vrut să colaboreze cu un antrenor român. Pe de altă parte, belgianul era un antrenor scump, pe care sportiva noastră îl răsplătea cu 3.000 de euro săptămânal şi 10% din încasările lui Halep pe un sezon (363.000). Astfel, reiese că Fissette a câştigat 471.000 de euro, după coloborarea cu Halep.

De la începutul acestui an, Darren Cahill a devenit antrenor cu normă întreagă al Simonei Halep, australianul având o relație excelentă cu a patra jucătoare a lumii. Lucru deloc uşor, având în vedere că Simona este destul de complicată şi este uneori dificil să gestionezi unele momente (cel puţin asta au explicat unii foşti antrenori).

Aspectul financiar este şi el important: chiar dacă se află printre antrenorii cu cea mai mare cotă din lume, programul sponsorului tehnic plăteşte în locul sportivei nostre. Practic, Halep va scoate bani din buzunar doar dacă va câştiga un Grand Slam.

"E nevoie de timp, obiectivul suprem este să câştigăm turnee de Grand Slam, de asta m-a angajat, ca să o ajut să obţină asta.

Deci la asta vom munci în 2017, dar clasamentul nu minte, este acolo unde îi este locul acum. Este a 4-a jucătoare cu un motiv şi cred că poate fi mândră pentru anul pe care l-a avut", a spus Cahill, în exclusivitate pentru Digi Sport.

De când Cahill e antrenorul full-time al Simonei, aceasta a câştigat 3 turnee: Madrid, Bucureşti şi Montreal.

Sportiva din Constanţa a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie 2014, când ocupa locul 10 WTA. În acel sezon, Halep a câştigat turneele de la Doha şi Bucureşti, a fost finalistă la Madrid, la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor, semifinalistă la Indian Wells şi Wimbledon şi a ocupat timp de opt săptămâni locul 2 WTA.

În cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregătit pe jucătoarele Kim Clijsters şi Sabine Lisicki. Halep a spus că îşi doreşte un antrenor român, cu o mentalitate asemănătoare, care să o susţină şi când e greu şi când e bine şi care să fie foarte bun pedagog.

Din 2017 vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.