• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Mihaela Buzărnescu a avut parte de un an remarcabil. Chinuită de accidentări de-a lungul carierei, românca nu a mai avut probleme în 2017, iar în a doua parte a sezonului au venit și rezultatele.

Acum, are șansa de a o depăși în clasamentul WTA pe Maria Sharapova, jucătoare aflată pe locul 60, dar, pentru asta, trebuie să câștige finala turneului ITF de la Toyota, în care o întâlnește pe slovena Tamara Zidansek.

După ce startul noului an a găsit-o pe 377 în lume, Buzărnescu se află acum pe locul 68 - cea mai bună clasare a carierei, dar va urca în mod sigur pe 61, începând de luni, datorită finalei în care a ajuns în Japonia, în această săptămână. Dacă va cuceri titlul la Toyota, ea va lua încă 40 de puncte și urca încă un loc și va trece peste Sharapova.

Buzărnescu, principală favorită la Toyota, a mai jucat o singură dată împotriva lui Zidansek, într-un ITF la Zawada. Atunci, românca s-a impus cu 7-6(5), 6-4.

Mihaela Buzărnescu a câștigat șase turnee ITF în 2017: Hodmezovasarhely, Izmir, Getxo, Versmold, Biarritz și Poitiers. De asemenea, ea a mai ajuns până finală la Woking și Tokyo, a ajuns în premieră pe tabloul principal al unui Grand Slam, după ce a trecut de calificările de la US Open (a pierdut în primul tur în fața lui Wozniacki) și a jucat și semifinalele turneului WTA de la Linz, asta după ce a venit din calificări (a pierdut în fața Strycovei, în penultimul act).

O singură înfrângere a suferit Buzărnescu în ultima lună, în care jucat 14 meciuri - cea în fața lui Zhang Shuai, de la ITF Tokyo 3.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT