• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Nick Kyrgios, locul 15 în clasamentul mondial, a câştigat finala turneului de la Tokyo, scor 4-6, 6-3, 7-5, în faţa belgianului David Goffin, locul 14 ATP.

Al şaselea favorit la turneul din capitala Japoniei, jucătorul de la Antipozi a avut nevoie de 2 ore şi două minute pentru a se impune în partida cu David Goffin. Jucătorul australian a început ezitant partida şi a cedat serviciul în game-ul şapte, suficient pentru Goffin să se impună în primul set cu 6-4.

Manşa secundă i-a aparţinut lui Kyrgios, care a salvat nu mai puţin de cinci şanse de break ale adversarului în game-ul al treilea. În game-ul imediat următor, Kyrgios a câştigat pe serviciul advers şi şi-a conservat avantajul până la final, adjudecându-şi setul cu 6-3.

Decisivul a fost foarte echilibrat. Ambii jucători şi-au valorificat avantajul serviciului până la 5-5, când Nick Kyrgios a profitat de câteva greşeli neforţate ale adversarului, pentru a face break-ul şi închide apoi setul cu 7-5.

Jucătorul australian a servit 25 de aşi faţă de numai 7 ai adversarului şi a avut un procentaj de 79 la sută la primul serviciu. Kyrgios a comis, de asemenea, mai multe duble greşli, nouă la număr faţă de numai opt ale belgianului Goffin.

S-a terminat 4-6, 6-3, 7-5 pentru Nick Kyrgios, care a primit un cec de 310.330 de dolari şi 500 de puncte în clasamentul ATP. În urma acestei victorii, Kyrgios a egalat scorul în disputele directe, 1-1.

De luni, îl puteţi urmări pe Kyrgios, dar şi pe titanii tenisului mondial (Djokovic, Nadal sau Murray) în direct la Digi Sport, la Shanghai. Anul trecut, Nole a câştigat finala de la openul chinez, după o finală fără istoric cu Tsonga.