• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Tenismanul australian Nick Kyrgios şi-a cerut scuze marţi, într-un comunicat postat pe Twitter, pentru surprinzătorul său abandon în primul tur al Mastersului 1.000 de la Shanghai în faţa americanului Steve Johnson, explicând că nu s-a simţit bine. 

Finalist duminică la turneul de la Beijing, unde a fost învins de nr. 1 mondial, spaniolul Rafael Nadal, australianul, nr. 21 în clasamentul ATP, a părăsit terenul fără vreo explicaţie după ce a primit un punct de penalitate din partea arbitrului şi a pierdut primul set la tie break (5/7) în faţa americanului Johnson (45 ATP). 

ATP a anunţat mai devreme că va demara o anchetă asupra acestui abandon brusc. 

''Am o problemă intestinală de ieri (luni), am încercat să uit de ea, însă a fost cu adevărat dificil astăzi pe teren. Cred că a fost suficient de evident încă de la primul punct. În plus, a început să mă doară umărul, ceea ce nu m-a ajutat deloc'', a explicat australianul, confirmând astfel declaraţiile unui membru al echipei sale, care a anunţat imediat după meci AFP că surprinzătorul abandon al jucătorului s-a datorat unei accidentări la un umăr. Declaraţii care au surprins puţin, deoarece australianul, deşi a părut că are un uşor disconfort în debutul partidei, şi-a regăsit după aceea capacităţile de joc. 

''Nu mai eram în stare să continuu, pentru că se făceau 24 de ore de când aproape că nu mai mâncasem nimic. Eram totuşi decis să merg pe linia bună lansată la Beijing şi să închei anul 'en beaute'. Dar, ca să fiu sincer, eram golit pur şi simplu'', a mai spus Kyrgios după ce a pierdut primul set, asigurând că vrea totuşi să încheie sezonul într-o notă bună. 

Cunoscut pentru schimbările sale bruşte de dispoziţie, Kyrgios a fost suspendat mai multe săptămâni anul trecut după o altercaţie, tot la turneul de la Shanghai, cu un spectator, apoi cu arbitrul. 

De data aceasta, concentrarea jucătorului a părut din nou deranjată de un spectator în ghemul decisiv al primului set. După ce a avut câteva cuvinte la adresa spectatorului respectiv, el s-a certat cu arbitrul care nu-l pusese la punct pe spectatorul respectiv şi în final a fost penalizat. 

Kyrgios a continuat comentariile şi, după un as al lui Johnson cu care acesta a închis setul, s-a îndreptat direct spre adversarul său pentru a-i strânge mâna, gest pe care l-a făcut apoi cu arbitrul de scaun, după care şi-a strâns bagajele şi a părăsit terenul în fluierăturile publicului. 

Şi duminică, la finala pierdută în faţa lui Rafael Nadal la Beijing, Kyrgios s-a certat cu arbitrul de scaun după un punct discutabil şi a fost penalizat, începând să servească de la 0-15. 

În turul următor, americanul Steve Johnson va juca împotriva chinezului Di Wu, nr. 233 mondial, învingător luni în faţa francezului Jeremy Chardy (83 ATP) cu 7-6 (7/2), 6-2. 

Turneul de la Shanghai este transmis în direct de Digi Sport.

Agerpres