MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 29: Serena Williams tries on daughters extra small Barbi Jacket in VIP suite with Demarri
Transformarea Serenei Williams, la 18 luni de la retragere. A anunțat că vrea să intre în alt sport
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12
"Am 32 de ani, nu mai sunt atât de tânără...". Simona Halep, interviu sincer, înaintea turneului de la Madrid
Ioan Andone / Foto: captură Digi Sport
Exclusiv FCSB e aproape campioană, dar Ioan Andone a transmis deja cine va lua titlul în sezonul următor: ”A demonstrat”
Digi Sport 1 Live
Acum
Euro Fotbal

Simona s-a oprit în semifinale la Miami. A pierdut în 3 seturi cu Serena

03.04.2015, 00:17

Simona Halep nu a reuşit să ajungă în a doua finală consecutivă a unui turneu Premier Mandatory. Câştigătoare la Indian Wells, românca de pe locul 3 WTA a fost învinsă în semifinale la Miami de liderul mondial Serena Williams, care s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 4-6, 7-5, după două ore şi 10 minute de joc.

halep serena miami 1
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

Este prima înfrângere suferită de Halep după o serie de 14 victorii la rând şi doar al doilea eşec suferit de sportiva de 23 de ani în 2015. În acelaşi timp, bilanţul întâlnirilor directe cu Serena Williams continuă să fie favorabil americancei, care conduce acum cu 5-1.

De şapte ori campioană la Miami, inclusiv la precedentele două ediţii, Williams a dominat cu autoritate prima parte a semifinalei cu Halep. Liderul mondial a jucat agresiv, şi-a construit excelent punctele şi nu i-a lăsat nicio şansă jucătoarei în faţa căreia a pierdut categoric la Turneul Campioanelor.

Primul break a venit aproape firesc, în game-ul patru al primului set, iar Halep nu a reuşit în niciun moment să ameninţe avantajul luat de sportiva de 33 de ani. După doar 33 de minute, Serena Williams a pus capăt primului act, pe care l-a câştigat cu 6-2, după ce s-a mai impus o dată contra serviciului.

Setul secund a stat sub semnul echilibrului. Deşi liderul mondial a continuat să nu dea semne de slăbiciune, Halep a fost mult mai atentă, a greşit mai puţin şi a lovit la momentul potrivit. Românca a realizat break-ul la 4-4, apoi a închis setul cu singura sa lovitură câştigătoare din actul al doilea.


Tensiunea jocului şi concentrarea Simonei au fost atât de mari încât a treia jucătoare a lumii nici măcar nu a realizat că a câştigat setul. A urmat însă o nouă perioadă excelentă a americancei, care şi-a regăsit ritmul şi jocul din prima parte a meciului, ceea ce i-a permis să se desprindă rapid la 3-0 în decisiv.

Williams şi-a păstrat avanatajul break-ului până la 5-3, când a servit pentru câştigarea meciului. Halep a reuşit însă să amâne momentul victoriei pentru liderul mondial, câştigând contra serviciului şi egalând apoi la 5. Finalul i-a aparţinut Serenei, care a încheiat semifinala cu un break la 0 şi s-a calificat în ultimul act, acolo unde o va întâlni pe Carla Suarez Navarro.

Simona Halep a ratat astfel şansa de a o depăşi pe Maria Sharapova şi de a urca pe locul 2 în clasamentul WTA, dar a redus diferenţa faţă de rusoaică la doar 424 de puncte. În acelaşi timp, românca a pierdut poziţia de lider în Race to Singapore, fiind depăşită de Serena Williams.


LIVE TEXT

Statistica meciului

2-6, 6-4, 5-7. Break, SET şi MECI Williams. Serena Williams face breakul şi încheie un meci fantastic, calificându-se în finala turneului de la Miami. Americanca s-a impus la 0 pe serviciul Simonei Halep.  

2-6, 6-4, 5-6. Game Williams. Americanca pune capăt seriei de game-uri câştigate de Halep şi revine la conducere în setul trei. Cu cât se avansează în meci, cu atât creşte nivelul jocului propus de cele două jucătoare. 

2-6, 6-4, 5-5. Game Halep. Românca reuşeşte să câştige al treilea punct consecutiv şi restabileşte egalitatea în decisiv. Serena Williams a avut o răbufnire de orgoliu la 0-30, dar nu a fost suficient pentru a închide meciul. 

2-6, 6-4, 4-5. Break Halep! Simona revine fantastic şi câştigă contra serviciului într-un moment vital. Românca rămâne în meci şi serveşte pentru a egala în setul decisiv.  

2-6, 6-4, 3-5. Game Halep. Românca a servit bine şi s-a impus uşor pe propriul serviciu. Serena Williams serveşte pentru calificarea în finală.  

2-6, 6-4, 2-5. Game Williams. Serena îşi câştigă serviciul, după un game cu puncte jucate la limită de ambele jucătoare. Serviciul foarte bun al liderului mondial a făcut în cele din urmă diferenţa. Halep este obligată să-şi câştige serviciul pentru a rămâne în meci.

2-6, 6-4, 2-4. Game Halep. Românca rămâne în meci, reuşind să-şi câştige serviciul la 0. 

2-6, 6-4, 1-4. Game Williams. Simona Halep a beneficiat de o minge de break, pe care nu a reuşit să o fructifice. Americanca a depăşit momentul dificil şi îşi păstrează avantajul oferit de game-ul câştigat contra serviciului în debutul setului decisiv. 

#Nici una dintre cele două jucătoare nu a pierdut un set decisiv în 2015. Serena Williams a jucat de patru ori meciuri de trei seturi, în timp ce Simona Halep s-a aflat de opt ori într-o astfel de situaţie.

2-6, 6-4, 1-3. Game Halep. Românca întrerupe seria bună a adversarei sale şi îşi trece în cont primul punct din setul decisiv.

#Raportul loviturilor direct câştigătoare din setul 2 a fost de 10-1 în favoarea Serenei Williams. Singurul punct câştigător al Simone Halep a fost cel cu care a închis actul secund. 

2-6, 6-4, 0-3. Game Williams. Jucătoarea din Statele Unite şi-a regăsit ritmul şi jocul foarte bun din primul set. Conduce acum cu 3-0 în decisiv, după un game câştigat la 0. 

2-6, 6-4, 0-2. Break Williams. Început perfect pentru liderul mondial în decisiv. Americanca s-a impus contra serviciului, deşi Halep a reuşit să anuleze o primă minge de break.  

2-6, 6-4, 0-1. Game Williams. Setul decisiv începe cu Serena Williams câştigându-şi serviciul. Americanca dă însă tot mai multe semne de slăbiciune, spre deosebire de prima parte a meciului. 

Statistica setului doi 

2-6, 6-4. Game şi SET Halep. Românca a revenit fantastic după ce a pierdut clar primul set şi s-a impus în actul secund, după un ultim game controlat cu autoritate. Semifinala se decide în setul decisiv. 43 de minute a durat setul al doilea.

2-6, 5-4. Break Halep. Simona a beneficiat de primele şanse de break şi a profitat chiar la prima minge. Românca a câştigat pe serviciul adversarei şi va servi pentru set.

2-6, 4-4. Game Halep. Din nou semne de nervozitate pentru Simona, care a dat cu racheta de pământ după un punct pierdut. Cu toate acestea, românca rezistă şi setul doi pare să se transforme într-o cursă de anduranţă. 

2-6, 3-4. Game Williams. Prima jucătoare a lumii continuă să nu dea semne de slăbiciune şi a câştigat la 0 pe propriul serviciu. 

2-6, 3-3. Game Halep. Deşi a comis a treia dublă greşeală din meci (americanca nu are nici una), românca reuşeşte să păstreze echilibrul în setul doi, în care ambele jucătoare şi-au câştigat serviciul, până acum.     

2-6, 2-3. Game Williams. Încă un game pe care americanca şi-l trece în cont cu relativă uşurinţă. Simona a dat primele semne de nervozitate într-un game care a oferit, probabil, cel mai frumos punct al meciului.  

2-6, 2-2. Game Halep. Deşi a pierdut din nou două puncte la rând la 40-15, a treia jucătoare a lumii a reuşit să-şi facă serviciul şi să menţină egalitatea în setul secund.

2-6, 1-2. Game Williams. Un nou serviciu câştigat fără mari probleme de liderul mondial. Simona Halep găseşte cu greu răspuns la jocul foarte bun al americancei, care continuă să aibă o evoluţie solidă. 

2-6, 1-1. Game Halep. Serena a revenit din nou de la 15-40, dar românca şi-a păstrat sânngele rece şi a reuşit să-şi facă serviciul.

2-6, 0-1. Game Williams. Americanca începe setul doi câştigându-şi cu ceva emoţii serviciul. Totuşi, în acest moment, Simona Halep nu pare capabilă să ameninţe poziţia de forţă în care se află adversara sa. 

2-6. Break şi SET Williams. Americanca a câştigat primul set, după ce s-a impus din nou pe serviciul Simonei. Românca a condus cu 40-15, dar a şi comis prima dublă greşeală din meci. Halep a reuşit să anuleze o primă minge de set a liderului mondial, dar nu a făcut faţă jocului excelent al adversarei. 33 de minute a durat primul act al semifinalei. 

2-5. Game Williams. Jucătoarea din Statele Unite a reuşit să câştige din nou pe propriul serviciu. Americanca nu dă semne de slăbiciune şi a încheiat game-ul cu un as.

2-4. Game Halep. Românca şi-a câştigat serviciul, după ce, în pauza precedentă, a discutat cu antrenorul său, Victor Ioniţă. Williams a dat senzaţia că poate forţa un nou break, dar a trimis de două ori la rând în fileu, iar a treia jucătoare a lumii rămâne în meci. 

1-4. Game Williams. Liderul mondial continuă să facă legea pe teren. Serena se simte foarte bine şi nu i-a lăsat nicio şansă Simonei, care a cedat game-ul la 0. 

1-3. Break Williams. Americanca face primul break al meciului. Prima jucătoare a lumii a fost agresivă, şi-a construit foarte bine punctele şi a condus jocul în permanenţă. 

1-2. Game Williams. Serena s-a impus în al treilea game al partidei, la 15. Serviciul americancei funcţionează bine până acum. Puţine greşeli până acum de ambele părţi.

1-1. Game Halep. Românca şi-a câştigat la rândul său serviciul, păstrându-şi calmul la 30-30, când a reuşit şi primul as al meciului. 

0-1. Game Williams. Americanca a câştigat primul game al meciului, nu fără dificultăţi însă. Halep a revenit de la 0-30 şi a reuşit o lovitură superbă, un forehand în lung de linie, dar liderul mondial şi-a fructificat în cele din urmă avantajul serviciului.

#Începe meciul, cu Serena Williams la serviciu.

#Cele două jucătoare au ieşit pe teren şi se încălzesc.


UPDATE 04:05 - Meciul dintre Djokovic şi Ferrer s-a încheiat cu victoria sârbului. În scurt timp, va începe semifinala dintre Simona Halep şi Serena Williams. 

UPDATE 04:00 - Începutul meciului se amână, din cauza faptului că sfertul de finală dintre Novak Djokovic şi David Ferrer, din turneul masculin de la Miami, s-a prelungit. 

Etichete: serena williams , simona halep , miami , halep williams , halep serena


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit

Jenna Jameson, fost star de filme pentru adulți, în vârstă de 50 de ani, a anunțat în urmă cu o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Gesturile pe care nimeni nu le-a înțeles făcute de Ronald Araujo, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat și l-a pus la punct
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Recomandările redacției
Ioan Andone / Foto: captură Digi Sport
Exclusiv FCSB e aproape campioană, dar Ioan Andone a transmis deja cine va lua titlul în sezonul următor: ”A demonstrat”

Florentino Perez a mers ”glonț” în vestiarul Realului, după thriller-ul cu City! A avut doi ”clienți”
Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Etihad Stadium
Galerie Foto Carlo Ancelotti, impresionat de Pep Guardiola. Ce i-a transmis la finalul partidei antrenorul lui Manchester City
Carlo Ancelotti și Pep Guardiola
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Citește și
Vestea pe care o aștepta Simona Halep. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-16
Reacția presei internaționale, după ce Serena Williams a anunțat că vrea să intre în alt sport
Serena Williams and daughter Alexis Olympia Ohanian visit 2024 Miami Open day 13 at Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida, Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida, United States - 29 Mar 2024
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”
Tennis Nitto ATP Finals - DJOKOVIC vs RUNE

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”