• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep, locul 2 mondial şi cap de serie numărul 1, a părăsit turneul WTA de la Guangzhou în faza sferturilor de finală.

Românca a fost învinsă în două seturi, scor 4-6, 3-6, de cehoaica Denisa Allertova, ocupanta poziţiei 74 în ierarhia mondială.

Condiţiile meteo din China - căldură şi umiditate foarte mari - au părut să o afecteze serios pe Halep, care a intrat greu în meci. Cehoaica a profitat şi s-a desprins rapid la 3-0, păstrându-şi avantajul break-ului reuşit în game-ul doi până la 5-3, când a servit pentru câştigarea primul set.

Semifinalista de la US Open a dat senzaţia că poate reveni şi a reuşit break-ul la 0, dar Allertova a răspuns la fel şi a închis primul set cu 6-4.

În debutul setului doi, echilibrul s-a menţinut doar până la 2-1 în favoarea jucătoarei din Cehia, care a câştigat de două ori la rând contra serviciului şi a servit pentru meci la 5-1.

La fel ca în primul set, Halep a avut o răbufnire de orgoliu şi s-a apropiat la 5-3, dar Allertova nu a mai ratat şansa de a câştiga şi a doua oară şi şi-a trecut în cont prima victorie a carierei în faţa unei adversare din Top 10 mondial.

Pentru Simona Halep urmează participarea la turneul Premier 5 de la Wuhan, programat între 27 septembrie şi 3 octombrie.

Vineri, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, se vor disputa semifinalele turneului de la Guangzhou. De la ora 11, Jelena Jankovic o va întâlni pe Yanina Wickmayer, în timp ce Denisa Allertova va juca împotriva Sarei Errani, nu înainte de ora 13:00


LIVE VIDEO&TEXT

4-6, 3-6, GAME, SET şi MECI Allertova! - Denisa Allertova şi-a făcut serviciul şi nu a mai ratat şansa de a închide meciul. Jucătoarea din Cehia s-a impus în faţa numărului 2 mondial după un meci care a durat o oră şi 14 minute.  

4-6, 3-5, game Halep - Simona rămâne în meci, dar este obligată să câştige din nou contra serviciului pentru a nu pierde. 

4-6, 2-5, BREAK Halep! - La fel ca în primul set, Simona face break-ul, într-un moment în care adversara ei servea pentru câştigarea setului.  

4-6, 1-5, BREAK Allertova - Jucătoarea din Cehia a câştigat din nou la 0 contra serviciului şi serveşte pentru câştigarea setului doi şi a setului.

4-6, 1-4, game Allertova - Cehoaica îşi valorifică avantajul adus de break-ul anterior şi are un avantaj care s-ar putea dovedi decisiv în economia meciului. 

4-6, 1-3, BREAK Allertova - Simona a salvat o minge de break, dar cehoaica a profitat de a doua şansă pe care a avut-o şi s-a desprins în setul doi.  

4-6. 1-2, game Allertova - Halep a mai irosit o minge de break, iar cehoaica îşi câştigă în cele din urmă serviciul, după un game extrem de disputat.  

4-6, 1-1, game Halep - Simona iţi face serviciul, cu ceva emoţii (cehoaica a revenit de la 40-0 la 40-30) şi egalează situaţia în setul doi. 

4-6, 0-1, game Allertova - Cehoaica începe setul secund la fel de sigură şi îşi face serviciul fără probleme. 

4-6, BREAK şi SET Allertova! - A fost rândul cehoaicei să facă un break la 0 şi a 74-a jucătoare a lumii a câştigat primul set, după 36 de minute de joc.   

4-5, BREAK HALEP! - Break la 0 reuşit de Simona, care o împiedică astfel pe adversara sa să câştige primul set. Românca urmează la serviciu şi are ocazia de a egala.  

3-5, game Halep - Simona rămâne în set, reuşind să-şi câştige pentru a treia oară serviciul, dar Allertova va servi pentru câştigarea setului. 

2-5, game Allertova - Jucătoarea din Cehia este tot mai aproape de câştigarea primului set. Denisa Allertova şi-a câştigat din nou serviciul fără mari emoţii şi este la un game distanţă de a-şi trece primul set în cont. 

2-4, game Halep - A doua jucătoare a lumii reuşeşte să-şi facă serviciul şi se apropie la două puncte de adversara sa, care continuă să joace dezinvolt şi foarte solid. 

1-4, game Allertova - Simona Halep a avut trei mingi de break, dar nu a reuşit să fructifice nici una dintre ele, iar cehoaica şi-a câştigat serviciul şi continuă să fie foarte bine plasată în acest prim set.  

1-3, game Halep - Simona reuşeşte să facă primul punct din acest meci, câştigându-şi serviciul după un game extrem de disputat. Românca reuşeşte însă să servească din ce în ce mai bine. 

0-3, game Allertova - Cehoaica şi-a câştigat serviciul la 0 şi a luat deja un avantaj important în primul set. 

0-2, BREAK Allertova! - Simona îşi pierde serviciul, după ce a reuşit iniţial să anuleze două mingi de break. Românca nu are un procentaj foarte bun la primul serviciu. 

0-1, game Allertova - Sportiva cehă îşi câştigă fără mari emoţii serviciul şi preia conducerea în primul set. 

UPDATE 14:05 - A început meciul, cu Denisa Allertova la serviciu.