• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep a pierdut surprinzător în turul al doilea la Doha, 7-6, 4-6, 1-6, în fața Elenei Vesnina, jucătoare care ocupă locul 118 în clasamentul WTA.

Halep a suferit mai bine de o oră în fața Vesninei, în primul meci pe care l-a jucat în turneul din Qatar. Abia în tiebreak-ul rundei inaugurale românca a arătat pe teren diferența din clasamentul WTA, acolo unde e despărțită de rusoaică de 114 locuri.

În setul al doilea, Vesnina, 29 de ani, a acuzat mental pierderea setului întâi și Simona s-a distanțat rapid la 3-0, cu două break-uri. A condus apoi cu 4-1 și a avut serviciul, dar din acel moment totul s-a aschimbat. De parcă s-a scuturat de o povară, Vesnina a început să lovească din ce în ce mai sigur, mai curajos, și a câștigat setul cu cinci game-uri consecutive.

A continuat să joace la fel de dezinvoltă și în setul decisiv, unde s-a distanțat la 4-1 fără prea mari eforturi. Pur și simplu Simona nu s-a regăsit niciun moment, greșind mult prea multe mingi, unele dintre ele extrem de simple.

De la 1-4 în setul doi a câștigat un singur game din 12 jucate, evoluția ei fiind una care nu doar că nu poate fi explicată, dar nici nu lasă loc vreunui comentariu.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-6, 1-6. GAME, SET, MECI VESNINA! Rusoaica servește solid și închide disputa la a treia minge de meci de care a beneficiat.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-6, 1-5. BREAK VESNINA! În ultimele 11 game-uri, Simona a câștigat doar unul singur. E fără comentarii evoluția ei.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-6, 1-4. Fără emoții Vesnina își face serviciul și pare că doar o minune mai poate salva partida, pentru Simona.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-6, 1-3. BREAK VESNINA! Rusoaica e dezlănțuită și profită de toate slăbiciunile arătate de Simona.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-6, 1-2. Cu un as, Vesnina își ia game-ul pe serviciul propriu și continuă seria bună contra Simonei. Greu de explicat căderea româncei.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-6, 1-1. După șase game-uri consecutive câștigate de Vesnina, Simona reușește în sfârșit să se impună pe propriul serviciu.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-6, 0-1. Vesnina continuă seria câștigătoare, fără vreo opoziție din partea Simonei.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-6. SET VESNINA! BREAK VESNINA! INCREDIBIL. Simona a pierdut cinci game-uri la rând, de la 4-1. Și a fpcut dublă greșeală la punctul care a trimis disputa în set decisiv.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-5. Greu de crezut, dar de la 4-1 Simona n-a mai reușit niciun game. Patru consecutive în dreptul adversarei sale și aceasta e la un game de a trimite meciul în decisiv.


UPDATE: Monica Niculescu a obţinut una dintre marile victorii ale carierei. Sportiva din Slatina a trecut după un adevărat thriller de Jelena Jankovic, fost număr 1 WTA.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-4. BREAK VESNINA! Simona a greșit din nou la serviciu suficient cât să-i ofere adversarei șanse de break. E egalitate, după ce Simona a condus cu 3-0.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-3. Cu dificultate, Vesnina își face serviciul, într-un game în care Simona a acuzat dureri la gamba stângă. 


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-2. REBREAK VESNINA. Simona a salvat trei mingi de break, dar la a patra rusoaica a fructificat șansa și a strâns din nou scorul.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 4-1. REBREAK SIMONA! Răspuns perfect din partea reprezentantei noastre. S-a impus la 15 pe serviciul Vesninei.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 3-1. BREAK VESNINA. Rusoaica revine și reușește să câștige un break important. Urmează un game esențial, pe serviciul acesteia.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 3-0! BREAK SIMONA! Momente strălucitoare ale Simonei, care a crescut nivelul jocului și domină cu autoritate fiecare schimb.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 2-0. Simona deschide mult mai bine unghiurile în această perioadă a disputei și face mai multe puncte direct câștigătoare. Vesnina pare descumpănită total de jocul româncei.


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6, 1-0. BREAK SIMONA! Început excelent de set secund. Vesnina pare că a cedat mental această dispută, după tiebreak. 


UPDATE: Halep - Vesnina 7-6! SET SIMONA! Românca a câștigat categoric în tie-break, 7-1, și a pus punct primului set după o oră și 12 minute de la startul disputei.

 


UPDATE: Halep - Vesnina 6-6. BREAK SIMONA! Se joacă tiebreak. Vesnina n-a rezistat presiunii de a câștiga primul set și a servit mai slab decât până acum. Simona a profitat.


UPDATE: Halep - Vesnina 5-6. BREAK LA ZERO VESNINA! Simona continuă să servească îngrozitor și de această dată Vesnina îi ia break-ul la zero. Rusoaica servește pentru primul set. Antrenorul jucătoarei în vârstă de 29 de ani a intrat pe teren pentru a-i da indicații.


UPDATE: Halep - Vesnina 5-5. Fix după o oră de joc Vesnina își face cu destulă ușurință serviciul. Simona continuă să sufere din cauza evoluției plină de curaj a oponentei sale, care nu arată deloc ca o jucătoare aflată pe locul 118 WTA.


UPDATE: Halep - Vesnina 5-4. Simona a salvat o minge de break înainte de a se impune pe propriul serviciu. Disputa e echilibrată în continuare mai ales pentru că a doua favorită de la Doha nu e constantă. 


UPDATE: Halep - Vesnina 4-4. Fără nicio frică, Vesnina continuă să o rănească pe Simona cu lovituri extrem de puternice. Rusoaica rămâne în meci cu un game solid pe propriul serviciu.


UPDATE: Halep - Vesnina 4-3. Cu noroc la ultima minge, Simona își face serviciul. Deocamdată Vesnina păstrează un nivel de joc suficient de bun cât să-i pună probleme româncei.

Simona a avut 13 mingi de break în trei game-uri pe serviciul Vesninei și a fructificat una singură.


UPDATE: Halep - Vesnina 3-3! INCREDIBIL. După un game în care a salvat șase mingi de break, Vesnina câștigă, la capătul a 13 minute, și egalează la 3.


UPDATE: Halep - Vesnina 3-2. În sfârșit! Simona servește prima oară aproape perfect în acest meci și câștigă game-ul la zero.


UPDATE: Halep - Vesnina 2-2. REBREAK SIMONA! După ce Vesnina a salvat o primă minge de break, la 15-40, Simona a fructificat-o pe a doua și a reușit să revină rapid în meci. Are însă nevoie de un serviciu mult mai solid.


UPDATE: MONICA NICULESCU a câștigat setul al doilea în disputa cu Jelena Jankovic, 6-4, după ce sârboaica se impusese în primul, 6-3.


UPDATE: Halep - Vesnina 1-2. BREAK VESNINA! Simona e foarte jos cu primul serviciu, are 33% procentaj. După prima dublă greșeală din meci, Simona a fost nevoită să salveze și prima minge de break a adversarei. A făcut-o, apoi a reușit un as, dar a ratat ultima lovitură pentru a închide game-ul. A făcut-o rusoaica, la a doua minge de break.


UPDATE: Halep - Vesnina 1-1. Simona a avut patru șanse de break, irosindu-le pe toate într-un game care a durat 12 minute. Vesnina a rezistat și a fost mai curajoasă, atacând în momentele cheie. Simona a jucat mai mult la alibi, făcând puține punct cu lovituri direct câștigătoare.


UPDATE: Halep - Vesnina 1-0. Obligată să joace mai mult cu serviciul al doilea în acest prim game, Simona a reușit să se impună, beneficiind de mai multe erori neforțate ale adversarei.


UPDATE: Simona începe la serviciu disputa cu Vesnina, ultima a zilei la Doha.