• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep (25 de ani) a pierdut finala turneului de la Roland Garros, în fața Jelenei Ostapenko (scor 6-4, 4-6, 3-6), a revenit pe locul doi WTA, dar are ambiția de a demonstra în continuare că are valoare și că într-o zi tot va câștiga un Grand Slam.

Până atunci, sportiva noastră a dezvăluit, într-un interviu acordat pentru numărul din iunie al revistei ”Harper's Bazar”, care sunt jucătorii de tenis ce au inspira-o până acum în carieră, dar și când va fi ziua în care va spune ”adio” sportului alb.

”Justine Henin pentru ca are și înălțimea mea și mi-a plăcut dintotdeauna stilul ei de joc. Roger Federer, care este, cred, modelul tuturor tenismenilor pentru eleganța și pentru felul în care reușește să se concentreze atunci când joacă.

Nu știu dacă mi-aș dori totuși sa prind vârsta lui pe teren, pentru că visez să-mi fac, la un moment dat, familie și copii. Asa că pe la 30 sau 30 și un pic de ani trebuie să ma gândesc la retragere. Însă, n-aș putea da un verdict de pe acum. Iar cea de-a treia persoana care m-a motivat și ambiționat este Serena Williams.”, a spus Halep.

Începând din acest sezon, Digi Sport transmite anual ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE 55 de turnee WTA.

Simona Halep măsoară 168 de cm, la fel ca și Justine Henin, fosta mare jucătoare, acum în vârstă de 35 de ani. Belgianca Henin are în palmares 7 titluri de Grand Slam. Patru, la Roland Garros (2003, 2005, 2006 și 2007), două, la US Open (2003 și 2007) și un titlul la Australian Open (2004). Din păcate pentru ea, Justine n-a apucat să câștige niciun titlu la Wimbledon, deși a disputat două finale, 2001 și 2006. 

Interesant este că și Henin a spus, în urmă cu trei ani, că se regăsește în stilul de joc al Simonei.

"Nu am văzut multe meciuri la Roland Garros, dar am constatat că semifinalistele erau atletice. Sharapova este o luptătoare. Indiferent că o iubeşti sau nu, ea are mentalitate de campioană. Pe Halep nu am mai văzut-o jucând, dar are o inteligenţă a jocului şi are ceva ce îmi aminteşte de mine. Ea se bazează pe calităţile sale, nu are un joc previzibil. Este ofensivă şi agresivă", spunea belgianca înaintea finalei de la Roland Garros, din 2014, atunci când Simona s-a înclinat în fața rusoaicei.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

foto Halep: Harper’s Bazar