• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Jucătoarea de tenis Maria Sharapova, depsitată pozitiv cu meldonium la Australian Open, îşi va relua rolul de ambasador ONU al bunăvoinţei, după ce îi va expira suspendarea, informează news.ro.

Sharapova era de nouă ani ambasador în cadrul Programului de Dezvoltare al ONU (UNDP) care are drept scop eradicarea sărăciei, până în martie, când ea a anunţat că a fost depistată pozitiv.

"UNPD este bucuros să afle că Maria Sharapova se poate întoarce mai devreme decât era de aşteptat în sportul pe care-l iubeşte şi îi va ridica suspendarea din rolul de ambasador al bunăvoinţei odată ce suspendarea ei pentru dopaj va expira, în aprilie 2017. Am înţeles că Sharapova se va concentra pe reluarea carierei de jucătoare de tenis şi abia aşteptăm să discutăm rolul ei şi angajamentul cu UNDP", a declarat un purtător de cuvânt al organziaţiei, pentru sursa citată.

La 4 octombrie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus la 15 luni suspendarea de doi ani dictată de Federaţia Internaţională de Tenis jucătoarei ruse Maria Sharpova pentru dopaj.

Astfel, Sharapova, 29 de ani, va putea reveni pe teren după 26 aprilie 2017, ceea ce înseamnă că va putea participa la viitoarea ediţie a turneului de la Roland Garros, pe care l-a câştigat în 2012 şi 2014.

Sharapova a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open, în ianuarie, dar şi la o testare în afara competiţiei, la Moscova, în februarie. Sportiva din Rusia, în vârstă de 29 de ani, fost numărul 1 WTA, a anunţat rezultatele testelor în cadrul unei conferinţe de presă, pe care a organizat-o, la 7 martie, la Los Angeles.

Federaţia Internaţională de Tenis a decis la 8 iunie suspendarea Mariei Sharapova pentru doi ani, începând cu 26 ianuarie, data primului test pozitiv.