• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Maria Sharapova, a cărei suspendare pentru dopaj i-a fost redusă de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la doi ani la 15 luni, a acuzat Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) că a dorit iniţial să o suspende pentru o perioadă de patru ani, pentru a face din ea "un exemplu".

"ITF mi-a aplicat o suspendare de 24 de luni, însă a vrut iniţial să mă suspende patru ani. Nu am vrut niciun moment să cred, însă am început să mă gândesc că Federaţia internaţională a dorit să facă din mine un exemplu", a declarat Şarapova într-un interviu acordat postului american de televiziune PBS.

"Membrii comisiei de arbitraj care m-au audiat în urmă cu patru-cinci luni, la Londra, au fost aleşi de ITF, iar acest lucru nu a garantat neutralitatea, în ochii mei. Am mers la acea audiere ştiind că oamenii cărora le voi vorbi au fost aleşi de cei cu care aveam un diferend", a continuat fostul număr unu mondial.

Sharapova vede că decizia TAS de a-i reduce suspendarea ca pe o "dezavuare" a ITF. "TAS este o instanţă neutră şi mi-a redus suspendarea la 15 luni", a adăugat ea.

Federaţia Internaţională de Tenis a respins, însă, acuzaţiile jucătoarei ruse, afirmând că nu a încercat să o suspendare pe Sharapova pentru patru ani, comisia de arbitraj fiind cea însărcinată să stabilească durata sancţiunii în astfel de cazuri. Totodată, în ceea ce priveşte componenţa comisiei respective, ITF reaminteşte că "doamna Şarapova şi consilierii săi aveau dreptul de a recuza orice membru, dar au ales să nu facă acest lucru".

Maria Sharapova (29 ani) nu consideră însă nici acum meldonium drept o substanţă care ajută la îmbunătăţirea performanţelor sportive, chiar dacă a fost inclusă pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie.

"Este un medicament utilizat frecvent în Rusia şi în alte ţări din Europa de Est. Figurează pe lista medicamentelor esenţiale, precum ibuprofenul. Îl luăm ca pe o aspirină în Rusia. Milioane de persoane îl utilizează în Rusia, bunicii mei de asemenea", a spus ea.

Suspendarea Mariei Sharapova este calculată începând cu data de 26 ianuarie 2016, data la care ea fost depistată pozitiv în timpul Openului Australiei, astfel că rusoaica va putea reveni în competiţie pe 26 aprilie 2017.

Ea nu va sta, însă, atât de mult timp departe de terenurile de tenis, urmând să participe chiar la începutul săptămânii viitoare la un turneu demonstrativ la Las Vegas, alături de alte legende ale sportului alb.

AGERPRES