• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Elveţianca Martina Hingis şi, partenera sa, indianca Sania Mirza, şi-au respectat statutul de principale favorite ale Openului Australiei, reuşind să câştige trofeul în proba de dublu feminin din cadrul primului turneu de Grand Slam al anului, după ce au învins în finală, cu 7-6 (7/1), 6-3, perechea cehă Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (nr.7), vineri, la Melbourne.

Hingis şi Mirza, desemnate "Echipa de dublu a anului" în luna decembrie, au început să joace împreună din martie 2015 şi au câştigat cu această ocazie al treilea lor titlu de Grand Slam, după cele de la Wimbledon şi US Open.

Supranumite "Santina" de presă, cele două jucătoare sunt neînvinse de 36 de meciuri, apropiindu-se pas cu pas de recordul all-time din tenisul feminin profesionist - 44 de victorii consecutive - stabilit în 1990 de cehoaicele Jana Novotna şi Helena Sukova.

Martina Hingis, în vârstă de 35 ani, fostul lider al clasamentului WTA, are acum în palmares 5 titluri de Mare Şlem la simplu, 12 la dublu şi 4 la dublu mixt, cele mai multe dintre acestea cucerite la Australian Open (3 la simplu, 5 la dublu şi 2 la dublu mixt).

Sania Mirza (29 ani) a fost o jucătoare de simplu destul de bună, reuşind să câştige un titlu WTA, dar car s-a specializat în utlimii ani în proba de dublu, în care a cucerit trei titluri de Grand Slam, precum şi două trofee la Turneul Campioanelor, toate alături de Hingis.

Indianca este calificată şi în semifinalele probei de dublu mixt de la Australian Open, în care face pereche cu croatul Ivan Dodig, cei doi fiind, de altfel, principalii favoriţi.