• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

VIDEO Mergea/Bopanna - Bryan/Bryan Perechea Mergea/Bopanna a reuşit un meci mare în prima partidă din grupa Ashe/Smith de la Turneul Campionilor. Cei doi au trecut cu 6-4, 6-3 de cuplul care a dominat autoritar ultimii ani din tenisul mondial în proba de dublu, fraţii Bryan.

La final, românul, care a bifat a patra victorie în cele cinci meciuri disputate în acest an cu fraţii Bryan (a câştigat în faţa lor la Australian Open şi la Dubai, în echipă cu britanicul Dominic Inglot, şi la Wimbledon, cu Rohan Bopanna. Niciun alt jucător nu a reuşit să îi învingă pe Bob şi Mike de atâtea ori în 2015), a explicat care a fost secretul victoriei.

"Ştim exact ce să facem împotriva lor, aşa i-am bătut şi înainte. Ne-am concentrat pe atuurile noastre şi am ştiut cum să îi punem în defensivă pe fraţi. Ne-a ieşit jocul. Am avut aceeaşi strategie ca de obicei în duelurile cu ei. Nu pot să o spun acum, dar pentru mine, la felul cum joc, e destul de uşor", a spus Mergea, pentru ca apoi să vorbească la superlativ de adversari, care, chiar dacă au un 2015 mai slab, rămân echipa de bătut: "Încă sunt echipa cea mai bună, nu au câştigat niciun turneu major, dar sunt în continuare pe locul 1"

În privinţa accidentării care nu i-a dat pace în ultimele luni, Mergea a punctat: "Dacă nu ar fi fost Turneul Campionilor, nu aş mai fi jucat de la US Open. Doctorii mi-au zis că durerea o să fie pentru o lungă perioadă şi trebuie să fac anumite exerciţii în timpul turneelor pentru a remedia această problemă. Nu e uşor, pentru că într-o zi mă simt bine, în alta mai puţin".

În următorul meci, Florin Mergea și Bopanna vor întîlni perechea formată din Jamie Murray şi John Peers. Cei doi s-au impus cu 7-6, 3-6, 11-9 în faţa perechii Simone Bolelli/Fabio Fognini.

Luni intră în cursă la Londra şi al doilea român. Rojer/ Tecău dau piept cu Matkowski/Zimonjic de la ora 14:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.

A şaptea ediţie consecutivă a Turneului Campionilor găzduită de Londra, în O2 Arena e transmisă ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport în perioada 15-22 noiembrie.

Vezi mai jos interviul acordat de Mergea