• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a devenit pentru prima dată numărul 1 mondial, în clasamentul WTA, iar succesul sportivei noastre a bucurat o țară întreagă. Componenții naționalei de fotbal a României au aflat de performanță în avion, în drum spre Copenhaga, acolo unde vor întâlni Danemarca (duminică, de la ora 19:00), în preliminariile Mondialului din Rusia, și au ținut să o felicite și ei pe Halep.

Selecționerul Cosmin Contra a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă susținute în Danemarca cum au aflat tricolorii despre performanța Simonei Halep.

”Primul lucru pe care l-am făcut când am aterizat la Copenhaga a fost să deschidem telefoanele și să ne uităm la rezultatul ei. A fost o bucurie enormă în avionul naționalei când am aflat rezultatul. O felicităm.

Eu o cunosc personal, mă bucur pentru ea și îi doresc să stea cât mai mult timp acolo, pe acel loc și în fiecare săptămână să fim mândri că avem un lider mondial la tenis”, a declarat Cosmin Contra, la conferința de presă premergătoare meciului cu Danemarca.

Și jucătorii echipei naționale au avut un mesaj pentru Simona Halep, prin vocea lui Ovidiu Hoban.

”O felicit și mă bucur că în sfârșit a devenit numărului 1 mondial. Stiu cât de greu este să ajungi acolo. Sunt foarte mândru de ea. O felicit pe această cale”, a transmis și Ovidiu Hoban.

Gabriel Iancu (10 meciuri și două goluri la U21; 3 meciuri la U19; 4 meciuri și două goluri la U17), a avut și el un mesaj pentru Simona Halep. Iancu a postat pe contul său de Facebook o poză cu numărul 1 mondial și și-a exprimat mândira pentru performanța Simonei.

”Campioana noastră”, a scris Iancu, pe contul său de Facebook.

Florin Tănase, de la FCSB (două meciuri în naționala mare, unul în 214 și unul în 2016), i-a transmis și el un mesaj: "Felicitări, Simona Halep!".

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT