• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Simona Halep va juca în această după-amiază, de la ora 14:00, în direct pe Digi Sport 2, pentru un loc în finala de la Wuhan. În măsura în care va câştiga turneul, campioana noastră va reveni pe locul 4 WTA, la foarte mică distanţă de podium.

Calificată deja la Turneul Campioanelor, Simona are o oportunitate pe care nu o anticipa la startul turneului asiatic. Muguruza a fost eliminată din turul secund, astfel că sportiva din Constanţa are ocazia să treacă peste ea în clasament.

Astfel, dacă va câştiga turneul, Halep va obţine cele 900 de puncte aferente învingătoarei. Cum avea de apărat doar 105 puncte (în 2015 a pierdut în turul trei, contra Johannei Konta), românca va acumula 5527 de puncte în clasamentul WTA. Suficient să "sară" peste Muguruza.

Sportiva din Spania a făcut finală în 2015, fiind învinsă de Serena Williams, după o partidă în care a fost nevoită să abandoneze. Anul acesta, iberica a confirmat că se află într-o criză de formă acută, cedând încă din manşa secundă, în faţa sportivei din Serbia, Jelena Jankovic. Ea va pierde 525 de puncte, astfel că, de luni, va figura în clasament cu 5305 puncte.

Mai mult, în cazul unui succes final la Wuhan, Simona se va apropia foarte mult şi de Radwanska, care va urca la rândul ei o poziţie, depăşind-o pe Garbine. În 2015 Aga a cedat în primul tur, contra lui Venus Williams, iar acum a pierdut în sferturi, în faţa Svetlanei Kuznetsova. Cu un plus de 189 de puncte, poloneza va avea de la începutul săptămânii viitoarea 5719 puncte, cu sub 200 de puncte peste Simona.

Revenirea campioanei noastre în primele patru are o importanţă majoră în perspectiva turneelor importane, unde sunt prezente cele mai bune sportive. Astfel, de pe poziţia a cincea, ea se expunea riscului de a juca încă din sferturi cu Kerber sau Serena Williams, primele două clasate în ierarhia mondială.

Simona Halep - Petra Kvitova, semifinala de la Wuhan, poate fi urmărită în format LIVE TEXT şi VIDEO AICI.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.