• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Monica Niculescu a ajuns în optimile de finală ale turneului de la Miami, în proba de simplu, iar la dublu, alături de Margarita Gasparyan, din Rusia, a eliminat perechea Martina Hingis / Sania Mirza, principale favorite și lidere ale ierarhiei mondiale. Exclusiv pentru Digi Sport, Monica a vorbit despre experiența sa la turneul american și cu mult fair-play a spus că e fericită pentru calificarea Simonei Halep în sferturi.

“Sunt fericită pentru jocul pe care l-am făcut, mi-a plăcut foarte mult cum am evoluat și la Indian Wells, am bătut-o pe Heather Watson... Acum, aici, Konta a jucat foarte bine, foarte agresiv, în forță. Mie mi s-a părut că am fost puțin cam moale, plecam cu două, trei secunde mai târziu la minge și mi s-a părut că n-am mai fost spiridușul care eram eu de obicei pe teren. Nu știu de ce, de la căldură m-am simțit puțin obosită. Poate și de la atâtea meciuri.

Dar sunt fericită pentru rezultat, am reușit și eu să fac un rezutlat la Miami, în anii precedenți am făcut un tur și picam cu Serena. Jucam bine, dar tot timpul în turul doi picam cu Serena și la Indian Wells și la Miami.”, a spus Monica.

Ea, Irina Begu și Simona Halep au fost toate calificate în optimi: “Sunt foarte fericită că măcar Simona a reușit să treacă mai departe. O performanță incredibilă. Mă bucur că suntem atâtea fete bune din România în Top 100, facem treabă bună și mă bucur să fim acolo, Simona pe 5, noi în top 30.”

După surpriza de la dublu, Monica recunoaște că nu se simte favorită: “Vom avea un meci foarte greu, trebuie să fim mai concentrate, pentru că emoțional câștigi cu o jucătoare azi, maine va fi mai dificil. Nu trebuie să ne gândim că am bătut numărul 1 și acum câștigăm turneul.”

Interviu exclusiv realizat la Miami de Dan Mutuliga