Sorana Cîrstea a acces în optimile turneului WTA de la Shenzhen, dotat cu premii totale de 626.750 de dolari, după ce a învins-o în primul tur pe Kristina Kucova (Slovacia), 6-3, 4-6, 6-4. 

Sorana Cîrstea (79 WTA) s-a impus după un meci dramatic, de două ore şi 18 minute, în faţa unei adversare aflate cu două locuri mai jos în ierarhia mondială a jucătoarelor. 

Românca a avut 3-0 în decisiv, apoi s-a văzut condusă cu 4-3, însă a reuşit să revină. Ea a obţinut un cec de 4.928 de dolari şi 30 de puncte WTA. 

Sorana Cîrstea va juca în optimi cu învingătoarea dintre poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA şi principala favorită, şi chinezoaica Ying-Ying Duan (104 WTA). 

Tot duminică, românca Monica Niculescu, locul 38 WTA şi favorită N.7, s-a calificat în optimi de finală la Shenzhen, după ce a trecut de Kai-Ling Zhang (China), locul 134 WTA şi beneficiara unui wild card, la capătul a trei seturi, 5-7, 6-1, 6-3. 

Niculescu va întâlni în optimi o altă reprezentantă a Chinei, Qiang Wang (72 WTA), care a dispus de rusoaica Evghenia Rodina (86 WTA) în urma a două seturi, 6-2, 6-3. 

În primul tur, Simona Halep, a doua favorită a turneului, va juca luni împotriva sârboaicei Jelena Jankovic. 

În ultimul tur al calificărilor de la Shenzhen, Ana Bogdan (130 WTA) a fost învinsă de sârboaica Nina Stojanovic, 7-6 (5), 4-6, 4-6. 

AGERPRES


UPDATE Ora 12:50: Final de partidă. Sorana a revenit după cele 4 game-uri pierdute la rând și le-a câștigat pe următoarele 3. Scor final 6-3, 4-6, 6-4 pentru Sorana, care s-a calificat în turul 2.


UPDATE Ora 12:35: Deși a condus cu 3-0 în startul setului trei, Sorana a pierdut 4 game-uri la rând, moment în care nervii săi au cedat și locul 79 WTA a dat cu racheta de pământ în repetate rânduri


UPDATE Ora 11:50: Egalitate la seturi. Kucova s-a impus cu 6-4 în actul al doilea și partida va intra în setul decisiv. Sorana a revenit de la 5-2, însă Kucova a închis actul cu un break

UPDATE Ora 11:00: Final de set. Sorana a avut nevoie de mai puțin de jumătate de oră pentru a câștiga primul set, scor 6-3.

UPDATE Ora 10:30: Start al meciului dintre Kristina Kucova (26 de ani, locul 81 WTA) și Sorana Cîrstea (26 de ani, locul 79 WTA), din primul tur de la Shenzhen. Sorana a câștigat game-ul de debut al duelului. Partida e ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 și LIVE SCORE&VIDEO pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.


UPDATE Ora 10:17: Irina-Camelia Begu părăsește turneul de la Brisbane. A pierdut cu 3-6, 3-6 în fața Dariei Kasatkina.

În câteva minute începe meciul dintre Sorana Cîrstea și Kristina Kucova, din primul tur al turneului de la Shenzhen, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.


Anul a început perfect pentru jucătoarele din România! Monica Niculescu a învins-o cu 5-7, 6-1, 6-3 pe Kai-Lin Zhang, în meciul jucat de la ora 5:00 la turneul de la Shenzhen.

Niculescu (locul 38 WTA) e prima jucătoare din România calificată în turul al doilea al întrecerii din China, acolo unde o va întâlni pe  Qiang Wang (locul 72 WTA), învingătoare în primul meci, scor 6-2, 6-3 cu Evgenia Rodina.

De la ora 8:00 a început și meciul dintre Irina Begu și Daria Kasatkina, din primul tur al turneului de la Brisbane.

Duminică e programat și meciul Soranei Cîrstea cu Kristina Kucova, din primul tur al turneului de la Shenzhen.

Simona Halep joacă luni împotriva Jelenei Jankovic.

2017 începe în forță la Digi Sport! Turneele din luna ianuarie sunt ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport, începând cu cele de la Shenzhen, Brisbane și Auckland.

Toate meciurile Simonei Halep de la Shenzhen vor fi LIVE TEXT şi VIDEO pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

La dublu, Simona Halep și Monica Niculescu sunt favorite numărul patru la turneul de la Shenzen și urmează să le întâlnească în primul tur pe rusoaicele Natela Dzalamidze și Veronika Kudermetova. Pe tablou se mai află și Raluca Olaru, care alături de Olga Savchuk, le vor întâlni pe Duan Ying-Ying și pe Wang Qiang. Olaru și ucraineanca Savchuk sunt favorite trei la dublu.

Din 2017 vor fi 55 de turnee WTA, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii cinci ani.