• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Monica Niculescu s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA din categoria International de la Washington, după ce a învins-o dramatic pe japoneza Nao Hibino, cu 6-3, 2-6, 7-6(7), după două ore și 24 de minute.

În turul secund, Niculescu, cap de serie numărul șase, urmează să o întâlnească pe Patricia Maria Țig, într-un duel 100% românesc.

Niculescu (29 ani, 59 WTA), cap de serie numărul şase, a trecut de niponă (25 ani, 72 WTA) după două ore şi 24 de minute. Hibino a făcut nu mai puţin de 9 duble greşeli în acest meci.

În partida contra lui Hibino, Niculescu şi-a adjudecat primul set cu 6-3, după ce a fost condusă cu 2-1 şi a întors scorul la 4-2. japoneza a dominat setul al doilea, pe care l-a câştigat cu 6-2. În decisiv, românca a condus cu 3-0, Hibino a întors scorul şi a avut 5-3, apoi situaţia s-a răsturnat din nou şi Monica a condus cu 6-5, pentru ca apoi meciul să ajungă în tie break. Niculescu a câştigat meciul după ce a fost condusă în tie break cu 5-3, transformând a patra minge de meci.

Monica şi-a asigurat un cec de 3.420 şi 30 de puncte WTA, ea fiind calificată şi în sferturi la dublu, unde ea şi Sania Mirza (India) sunt principalele favorite.

Niculescu şi Ţig (23 ani, 134 WTA) se vor înfrunta în premieră joi, când Simona Halep, principala favorită, o va întâlni pe Mariana Duque-Marino (Columbia).

Digi Sport transmite ÎN DIRECT turneele de la Washington și Stanford, în această săptămână.

AGERPRES

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT