• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Andy Murray e pregătit pentru o altă carieră după ce se va retrage din tenis. Liderul mondial a dezvăluit că şi-ar dori să devină antrenor de fotbal, sport pe care l-a practicat în copilărie.

"Aş vrea să fac ceva în fotbal după retragere. Mi-aş dori să antrenez la un anumit nivel, însă nu cred că voi face asta imediat după ce îmi voi încheia cariera. Îmi doresc mai întâi să petrec puţin timp alături de familia mea, să-mi văd copilul, sau copiii, crescând", a surprins Murray într-un interviu acordat cotidianului The Times.

Scoţianul a recunoscut, însă, că prima sa opţiune rămâne tenisul. "După retragere voi face probabil ceva împreună cu British Tennis (Federaţia britanică - n.red.) şi voi antrena, eventual, un alt jucător", a spus campionul olimpic.

Andy Murray este prieten cu legendarul fost manager al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, care a fost prezent în tribune cu ocazia succesului său de la US Open, din 2012, primul turneu de Grand Slam câştigat de scoţian în carieră, precum şi la prima sa victorie de la Wimbledon.

Născut la Glasgow, Murray este nepotul lui Roy Erskine, fost fundaş al lui Hibernian din anii '50. Liderul clasamentului ATP putea să înceapă la rândul său o carieră de fotbalist în copilărie, când a fost invitat să se alăture academiei clubului Glasgow Rangers, dar s-a îndreptat în final către tenis, chiar la sfatul bunicului său.

"Am continuat să joc fotbal până la vârsta în care trebuia să tratez fotbalul într-un mod foarte serios. Însă când a trebuit să iau o decizie şi să aleg un sport sau altul, am decis să aleg tenisul pentru că, la vârsta aceea, ştiam că puteam să mă clasez în top 3 sau top 4 în Europa, în timp ce fotbal nu poţi şti până unde poţi să ajungi", şi-a explicat el opţiunea.

Turneele WTA din această săptămână, de la Sydney (Premier) și Hobart (International), pot fi urmărite ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport.

55 de turnee WTA sunt transmise de Digi Sport, anual, în următorii cinci ani.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL TRANSMISIILOR