• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Tenismanul britanic Andy Murray, numărul doi mondial, care va disputa finala Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, împotriva liderului clasamentului ATP, Novak Djokovic, spune că, duminică, în faţa sârbului, cheia este să păstreze un nivel foarte înalt cât mai mult timp posibil.

Întrebat ce va face în partida de peste două zile, ţinând cont că nu l-a mai bătut pe Nole într-un turneu de Grand Slam de la finala turneului de la Wimbledon 2013, Murray a spus: "Cheia este să păstrez un nivel foarte înalt cât mai mult posibil. Cred că voi avea şansa mea. Am văzut puţin din meciul lui Novak împotriva lui Simon (n.r. 5 seturi în optimile de finală), primele două seturi împotriva lui Federer în care a jucat foarte, foarte bine. Am pierdut deseori în faţa lui în ultimul timp, însă au fost meciuri strânse, la Miami sau la Roland Garros. Dar l-am bătut în Canada vara trecută".

Faptul că Djokovic are o zi în plus de pauză nu-l deranjează pe Murray: "Am jucat cinci finale aici şi am experimentat ambele scenarii. Îmi amintesc că Novak a jucat cinci ore în semifinala cu mine, vineri, înainte de a-l bate pe Rafa (n.r.Nadal) în şase ore duminică (n.r.în 2012)".

Întrebat dacă faptul că a pierdut toate cele patru finale disputate la Melbourne îi trezeşte amintiri neplăcute, Murray a spus că "nu e puţin lucru să dispuţi cinci finale. Nu cred că sunt mulţi jucători care au reuşit asta. Înfrângerile dinainte nu vor conta duminică. Mi se pare că Stan Wawrinka l-a bătut pe Rafa (Nadal) în finală aici, când nu-i luase până atunci nici măcar un set (n.r.la ediţia din 2014)".

Despre faptul că mai există într-o finală la Melbourne un Murray, fratele său mai mic Jamie, la dublu, Andy a spus că este foarte mândru de el, dar a recunoscut că nu s-a putut uita la semifinala lui. "Nu am văzut-o. Este prea stresant să-l văd jucând. Urmăresc scorul pe internet. Însă sunt foarte mândru de el. Este, iată, în a treia finală de Mare Şlem la rând. Sper să câştigăm amândoi în acest weekend".

Novak Djokovic - Andy Murray, finala de la Australian Open 2016, se va disputa duminică, de la ora 10:30.

21-9 este scorul întâlnirilor directe dintre cei doi, favorabil lui Nole. 13 dintre dispute au avut loc în finale (8-5 pentru sârb)