• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Tenismanul britanic Andy Murray şi-a asigurat vineri calificarea în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, câştigând cu 6-4 primul set din ultimul său meci din grupă, în faţa elveţianului Stanislas Wawrinka.

În final, Andy Murray, nr. 1 mondial, s-a impus cu 6-4, 6-2, în doar o oră şi 26 de minute în faţa lui Wawrinka, nr. 3 mondial.

Învingător în primele sale două meciuri, scoţianul nu avea nevoie decât de un set câştigat în faţa lui Wawrinka pentru a-şi valida calificarea şi a continua să-şi apere poziţia de nr. 1 mondial.

Această victorie în două seturi obţinută de Murray îl trimite pe Kei Nishikori în semifinale, înaintea meciului pe care japonezul îl va disputa în această seară împotriva croatului Marin Cilic.

În semifinalele Turneului Campionilor, Murray va juca împotriva canadianului Milos Raonic, iar Novak Djokovic, care încă poate "să-i sufle" scoţianului prima poziţie mondială la finalul anului, îl va întâlni pe japonezul Kei Nishikori.

Jamie şi-a asigurat locul 1 la dublu

În timp ce Andy încearcă să-şi păstreze cu disperare poziţia de nr. 1 mondial la Turneul Campionilor de la Londra, vineri, fratele său Jamie a reuşit să-şi asigure să încheie anul în fruntea clasamentului mondial la dublu.

Scoţianul şi partenerul său brazilian Bruno Soares au profitat de victoria obţinută vineri în faţa francezilor Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert cu 6-7, 6-4, 10-4, pentru a trece înaintea lor în clasamentul ATP la dublu, înainte chiar de a disputa semifinala sâmbătă.

La simplu, Andy Murray se află în continuare sub ameninţarea numărului 2 mondial, sârbul Novak Djokovic, în momentul în care îşi joacă, vineri după-amiază, calificarea în semifinale în faţa elveţianului Stanislas Wawrinka.

Dacă Andy Murray va reuşi să se descurce la fel de bine în acest turneu ca Djokovic, deja calificat pentru ultimul careu, ar putea exista situaţia ca pentru prima dată în istorie doi fraţi să fie pe primul loc mondial, unul la simplu şi unul la dublu, în acelaşi moment.

"Ar fi fantastic să încheiem anul aşa", comenta fratele mai mic, Andy, la începutul săptămânii.