• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Andy Murray a câștigat pentru a treia oară în carieră titlul la Mastersul de la Shanghai după un duel de o oră şi 39 de minute cu revelaţia Roberto Bautista Agut, cel care îl eliminase în semifinală pe liderul mondial, Novak Djokovic.

În primul set, cei doi s-au aflat la conducere de câte două ori. Murray, al doilea jucător al lumii, a avut 5-3, dar spaniolul de pe locul 19 ATP a răspuns cu trei game-uri câştigate la rând. S-a ajuns la tie-break, unde scoţianul şi-a lăsat adversarul fără replică, 7-1. Murray a fost de neoprit şi în al doilea set, pe care l-a câştigat cu 6-1, în 32 de minute. 

Pentru Andy Murray, a fost șaselea trofeu al anului al 41-lea trofeu câştigat în carieră, la finalul unui turneu în care n-a pierdut niciun set. Scoţianul are şanse tot mai mari să-l ajungă la puncte pe liderul ATP, Djokovic, până la finalul anului.

Înainte de startul turneului, diferența dintre Andy Murray şi Novak Djokovic în clasamentul Race to London era de aproximativ 1.500 de puncte. Britanicul poate ajunge numărul 1 ATP pe anul 2016, ţinând cont că mai sunt în joc suficiente puncte până la finalul anului, iar diferența dintre cei doi a scăzut la 915 de puncte.

Mastersul 1.000 ATP de la Shanghai (China) este dotat cu premii totale în valoare totală de 5.452.985 dolari


Fără set pierdut la această ediţie a Mastersului Chinei, Andy Murray s-a calificat fără probleme în finala turneului de la Shanghai.

Numărul doi mondial l-a învins, în două seturi, pe francezul Gilles Simon, pentru a 15-a oară în 17 întâlniri. Primul act a fost unul al serviciilor pierdute: după 7 breakuri, Murray a avut câştig de cauză, cu 6-4.

Numărul 32 mondial a început slab setul al doilea; condus cu 5-1, francezul a încercat revenirea. Simon s-a apropiat la două gameuri, dar Murray s-a impus în final cu 6-3.

Câştigător a cinci titluri în acest sezon, dintre care unul olimpic, scoţianul îl va infrunta pentru cel de-al şaselea pe spaniolul Roberto Bautista Agut. Finala turneului de la Shanghai e în direct la Digi Sport 2, duminică, de la 11.30.

Murray este la a 4-a finală de la Shanghai. Laureat în 2010 şi 2011, el a fost învins în ultimul act din 2012.