• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Roger Federer are numai cuvinte de laudă pentru marele său rival din ultimul deceniu, Rafael Nadal, care a revenit începând de astăzi în fruntea clasamentului mondial.

"Este absolut imens. La finalul anului trecut era accidentat şi iată-l din nou acolo, pe locul 1 în lume. Merită asta mai mult decât oricine, mai ales după ce a câştigat pentru a zecea oară Roland Garros-ul", l-a elogiat elveţianul pe tenismanul spaniol.

Nadal revine pe locul 1 în lume la nouă ani şi trei zile după ce a ajuns prima oară în fruntea ierarhiei mondiale. Este cea mai lungă perioadă trecută, de la înfiinţarea clasamentului ATP, între momentul în care un jucător urcă pe primul loc şi cel în care revine acolo. Vechiul record, de opt ani şi 339 de zile, îi aparţinea lui Jimmy Connors.

Tenismanul de 31 de ani din Insulele Baleare a cucerit în acest an patru trofee, la Roland Garros, Madrid, Barcelona şi Monte Carlo, şi a mai disputat trei finale, la Australian Open, Acapulco şi Miami.

Rafael Nadal revine pe locul 1 ATP după trei ani.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT