• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Rafael Nadal este gata să impresioneze la Shanghai, turneu transmis în direct de Digi Sport. Ibericul a vorbit, într-un interviu acordat Tennis Tv, despre parcursul de la Beijing, unde a fost eliminat neaşteptat de Dimitrov, dar şi de subiectele "fierbinţi" legate de forma sa.

Pentru prima oară în ultimii 13 ani, nici Nadal şi nici Federer nu se mai află între primii patru din lume. Dacă elveţianul are probleme medicale şi probabil nu va mai juca în 2016, Rafa este convins că se află, cu fiecare meci petrecut pe teren, mai aproape de forma care l-a consacrat.

"Nu am jucat deloc bine cu Dimitrov, merita pe deplin să se califice. Dar am lăsat acea partidă în spate, acum sunt cu gândul doar la ceea ce mă aştepată la Shanghai. M-am antrenat foarte bine în ultima perioadă, sunt convins că voi evolua mai bine în China", a spus "Matadorul", într-un interviu pentru sursa citată.

Nadal va avea parte de o dispută grea încă din turul secund, când îl va întâlni pe Troicki, la o competiţie în care se află pe aceeaşi de jumătate de tablou cu Djokovic. Suporterii din China sunt incredibili, crede ibericul, convins că va reuşi să îşi extragă energia necesară din entuziasmul venit din tribune.

"Fanii sunt foarte entuziaşti, e întotdeauna o plăcere să joc aici", a spus Nadal, pentru ca apoi să vorbească despre posibilitatea de a rata Turneul Campionilor (e abia pe locul 7 în cursa spre competiţia din capitala Angliei) : "Mi-ar plăcea să fiu la Londra, dar mai important e să fiu sănătos şi să joc cât mai bine. Acesta este scopul, cu acest obiectiv păşesc pe teren în fiecare zi. Am fost accidentat două luni şi jumătate, acum mă simt mult mai bine, dar scopul e să îmi îmbunătăţesc performanţele, nu să ajung cu orice preţ la Londra".

Turneul Campionilor este singura competiţie majoră pe care ibericul nu o are încă în palmares. El a jucat două finale, în 2010 şi 2013.