• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rafael Nadal va încheia anul în fruntea clasamentului ATP pentru a patra oară în carieră. La 1.460 de puncte în faţa lui Roger Federer, spaniolul avea nevoie de numai o victorie pentru a-şi asigura poziţia de lider mondial. Şi a profitat de şansă chiar la Masters-ul de la Paris.

Ibericul, cotat cu prima şansă la câştigarea trofeului, a trecut în numai două seturi, 7-5, 6-3, de sud-coreeanul Hyeon Chung şi s-a calificat în optimile turneului din capitala Franţei.

Spaniolul nu mai poate fi ajuns în clasamentul ATP de elveţianul Roger Federer (2 ATP), care a declarat forfait pentru turneul de la Paris, oricare ar fi rezultatele de la ultima mare competiţie a sezonului, Turneul Campionilor de la Londra, programat în perioada 12-19 noiembrie

Nadal a câştigat 66 de meciuri şi a pierdut numai 10 în 2017, an în care a cucerit şase trofee, la Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roland Garros, US Open şi Beijing.

Tenismanul spaniol a mai disputat patru finale, pierdute, la Australian Open, Acapulco, Miami şi Shanghai.

Campionul de la Roland Garros şi US Open a mai încheiat anul pe locul 1 ATP, în 2008, 2010 şi 2013.

În vârstă de 31 de ani, Rafael Nadal a devenit cel mai vârstnic jucător care încheie sezonul ca lider mondial.

El a pierdut totuşi de patru ori în cele patru meciuri disputate în acest an cu marele său rival Federer, inclusiv în finala Open-ului Australiei. Elveţianul nu a jucat însă în suficient de multe turnee pentru a-i contesta lui Nadal primul loc mondial. 

Spaniolul a redevenit nr. 1 mondial pe 21 august, deşi începuse anul pe locul 9 ATP. Sezoanele 2015 şi 2016 au fost dezamăgitoare pentru el, fără nicio finală de Grand Slam, însă Nadal nu a ieşit niciodată din top 10, din care face parte fără întrerupere începând din 25 aprilie 2005

Masters-ul de la Paris este transmis, în această săptămână, în direct de Digi Sport.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT