• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Rafael Nadal a inaugurat miercuri o academie de tenis care îi poartă numele în oraşul său natal Manacor. Cu prilejul festivităţii de deschidere spaniolul a fost însoţit de tenismanul elveţian Roger Federer, relatează Reuters.

”Este un vis devenit realitate şi este o zi specială pentru mine”, a declarat Nadal, cu 14 trofee de Grand Slam în palmares.

La festivitatea de deschidere a edificiului ce ocupă o suprafaţă de 24.000 metri pătraţi şi la care au participat numeroase oficialităţi, inclusiv preşedinţii ITF, David Hagerty, şi ATP, Chris Kermode.

Centrul sportiv dispune de un minihotel, 26 terenuri de zgură, o sală de fitness, două piscine, un teren de minifotbal, o sală polisportivă etc. Imobilul va găzdui şi birourile Fundaţiei Rafael Nadal, alături de un muzeu al sportului naţional şi internaţional ce va fi dotat cu articole provenite din donaţiile sportivilor.

Federer, cu 17 victorii de Grand Slam, l-a felicitat pe Nadal, cu care a jucat mai multe finale memorabile, pentru realizarea sa: ”Este o idee mare, pentru că nici eu nu am o academie ca aceasta”.

Nadal, 30 ani, care nu a mai jucat o finală din aprilie, la Barcelona, nu exclude să renunţe la participarea pentru Turneul Campionilor de la Londra (13-20 noiembrie). În acest an, el a obţinut 2 titluri, ambele pe zgură (Monte Carlo şi Barcelona).

AGERPRES