• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ilie Năstase a dezvăluit astăzi că Johanna Konta, adversara Simonei din această noapte, din sfertul de la Cincinnati, l-a luat peste picior după ce sportiva britanică a învins-o pe Halep la Wimbledon.

Istoricul dintre Konta şi români devine unul extrem de bogat. Înainte de disputa din această noapte, s-a readus în discuţie meciul din barajul de menținere în Grupa Mondială II a Fed Cup, dintre România și Marea Britanie, care a avut loc la Constanța, pe 22 și 23 aprilie.

Atunci, Konta s-a impus cu 6-2, 6-3 în faţa Soranei Cîrstea, după ce meciul a fost întrerupt în setul secund. Mai întâi, căpitanul nejucător al României, Ilie Năstase, a fost eliminat din arenă, după ce le-a jignit atât pe Konta, cât și pe Anne Keothavong (căpitanul nejucător al echipei adverse), la scorul de 2-1 pentru Sorana, în setul al doilea.

Apoi, după ce Cîrstea a făcut break-ul, jucătoarea din Marea Britanie a izbucnit în plâns întrucât a fost înjurată de spectatori, după care a părăsit terenul, iar meciul s-a reluat după o pauză de aproximativ un sfert de oră. După ce britanica a revenit pe teren, Cîrstea nu a mai câștigat niciun game, cedând al doilea meci al întâlnirii.

Întrebat despre confruntarea ce "bate la uşă", între Halep şi Konta, la Cincinnati, Năstase s-a declarat extrem de deranjat de atitudinea britanicei de la Wimbledon.

"Nu poţi să suspenzi pe cineva fără să fie judecat. Konta m-a luat un pic peste picior după ce a bătut-o pe Halep la Wimbledon. A scris pe contul de Facebook "Sper că Ilie Năstase s-a uitat la meciul de aseară".

Cam aşa ceva. Urât din partea ei! Dar probabil că ea are voie şi nu comentează nimeni", a spus Ilie Năstase în cadrul unei conferinţe de presă.

La 21 iulie, Ilie Năstase a fost suspendat din orice calitate oficială până în anul 2021 de către ITF. Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, în vârstă de 71 de ani, fusese deja suspendat provizoriu de ITF pentru că le-ar fi insultat pe Johanna Konta şi Anne Keothavong, căpitanul Marii Britanii, precum şi pe un arbitru şi un ziarist.

Năstase nu va fi acreditat la evenimentele ITF până în 2019. Turneele de Grand Slam nu sunt incluse în această sancţiune, deoarece ele sunt în afara jurisdicţiei ITF. Năstase a fost, de asemenea, amendat cu 10.000 de dolari. ITF l-a găsit vinovat pe Năstase de încălcarea a cinci articole ale regulamentului Fed Cup.

La 17 august, Năstase şi Federaţia Română de Tenis au făcut apel împotriva suspendării dictate de Federaţia Internaţional de Tenis.

Halep - Konta se joacă vineri noapte, nu înainte de ora 2:00, pe Digi Sport 2. Partida poate fi urmărită în format LIVE VIDEO şi TEXT pe digisport.ro.