• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Monica Niculescu nu a resimţit oboseala acumulată în meciurile cu Cehia din Cupa Federaţiei. Românca s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg. Cotată cu şansa a 9-a la câştigarea trofeului, Niculescu nu a cedat decât trei game-uri în meciul cu Natalia Vikhlyantseva, jucătoare venită din calificări.

Dupa un prim set pierdut la 0, sportiva din Rusia a reuşit break-ul repede şi conducea cu 3-1. Niculescu a revenit însă şi a câştigat următoarele 5 game-uri, meciul terminându-se 6-0, 6-3.

"Sunt fericită că mă aflu aici în viaţă. Am avut o sâmbătă şi o duminică foarte grea, la Cluj, în Cupa Federaţiei, împotriva Cehiei. Am avut meciuri dificile, dar sunt fericită să fiu aici şi sunt fericită că am început bine şi sunt mulţumită de rezultatul obţinut", a comentat Monica.

În turul doi, Monica Niculescu o va întâlni pe Timea Babos, locul 51 WTA. Eliminată în ultimul tur de calificări, Patricia Ţig a urcat pe tabloul principal din postura de lucky-loser. Românca joaca în primul tur impotriva Elenei Vesnina, deţinătoare a unui wild-card, miercuri, în direct la Digi Sport 2, în cel de-al doilea meci al zilei.