• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Novak Djokovic - Roger Federer este semifinala aşteptată de toţi la Australian Open încă de acum două săptămâni, când a fost tras la sorţi ţintarul pentru primul turneu de Grand Slam al anului. După ce elveţianul a trecut în trei seturi de Berdych, la Melbourne, şi Nole a fost expeditiv, în faţa unui sportiv aflat într-o formă deosebită. Numărul unu ATP l-a învins în sferturi pe Kei Nishikori (7 ATP), scor 6-3, 6-2, 6-4, la capătul a 2 ore şi 10 minute de joc.

Optimea de finală cu Gilles Simon, câştigată de sârb în cinci seturi, i-a făcut pe mulţi să îşi pună semne de întrebare asupra şanselor sârbului de a câştiga pentru a 6-a oară turneul de la Antipozi. Nole a fost de nerecunoscut, comiţând 100 de erori neforţate (cele mai multe din carieră), însă astăzi şi-a regăsit jocul obişnuit. Djokovic a avut din nou acea serenitate incredibilă în joc şi nu i-a lăsat vreo şansă lui Nishikori, care impresionase în acest turneu, mai ales în disputa cu Tsonga, din turul anterior.

Cu toate că a avut un procentaj destul de slab al mingilor câştigate cu primul serviciu (lucru explicabil cumva, în condiţiile în care asiaticul e printre cei mai buni jucători la retur din lume) - 65% -, Djokovic a comis doar 27 de erori neforţate. Victoria a venit firesc, însă misiunea în continuare va fi una extrem de grea. În semifinale, Nole va da peste Roger Federer, singurul care, prin ceea ce a arătat în ultimul an, e capabil să îi pună probleme reale sârbului.

Disputa dintre cei doi îşi va consuma al 45-lea episod, ea reprezentând deja a doua cea mai "consumată" întâlnire din era Open (după Nadal-Djokovic). Scorul în duelurile directe este în acest moment 22-22.

8 meciuri între Nole şi Federer au avut loc în 2015, 7 dintre ele fiind finale. Elveţianul a reuşit două victorii în faţa sârbului într-un an în care acesta din urmă a dominat de o manieră categorică circuitul ATP

În celelalte două sferturi de finală, care vor avea loc mâine, vor da piept Ferrer cu Murray şi Monfils cu Raonic. Scoţianul este marele favorit să ajungă în finală de pe această jumătate de tablou, însă Raonic a demonstrat, în confruntarea cu Wawrinka, că poate face meciuri mari, în care să le pună probleme celor mai buni din lume.

55 de meciuri a câştigat Djokovic pe hard-ul de la Australian Open. Evoluţia de azi i-a încântat pe fanii lui.