• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Prima mare confruntare în circuitul feminin în 2016 le aduce faţă în faţă pe Simona Halep (2 WTA) şi Victoria Azarenka (22 WTA), în turul secund de la Brisbane. Bielorusa a complimentat-o pe campioana noastră, înainte de duelul de miercuri, dar a şi pus-o în gardă, mărturisind că se simte excelent fizic.

Ghinion pentru Halep în Australia, acolo unde, la primul meci (primul tur l-a avut liber) va trebui să dea peste una dintre cele mai bune sportive din circuit. După mai bine de un an presărat cu accidentări, Azarenka a arătat în multe momente extrem de solid în 2015, însă o nouă accidentare a făcut-o să alunece până pe locul 22 în lume. "Vika" a jucat pentru ultima dată în septembrie, când s-a văzut nevoită să se retragă de la turneul de la Wuhan (China), însă la Brisbane a uimit pe toată lumea cu loviturile sale, în disputa 6-2, 6-0, cu rusoaica Elena Vesnina. Fosta dublă câştigătoare la Australian Open (2012 şi 2013) pare să se fi antrenat excelent în ultima perioadă şi a dezvăluit că de ani buni nu s-a simţit atât de puternică.

"Să joc împotriva Simonei este o provocare imensă. Ca să fii cea mai bună trebuie să le învingi pe cele mai bune. Sunt cu adevărat bucuroasă acum, nu m-am mai simţit de mult timp aşa: n-am avut deloc emoţii, am fost foarte calmă. M-am regăsit pe mine, mă iubesc, sunt fericită şi mă bucur de tenisul pe care îl joc. Sunt mulţumită de lecţiile învăţate anul trecut şi probabil sunt în cea mai bună formă fizică a ultimilor ani", a declarat sportiva născută la Minsk, la capătul partidei din turul inaugural de la Brisbane.

Partida Halep - Azarenka va avea loc miercuri şi va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe www.digisport.ro și pe m.digisport.ro.