• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Serena Williams a câștigat Australian Open 2017 fiind însărcinată, iar planul sportivei de 36 de ani este să revină în circuit chiar la Melbourne, la începutul sezonului viitor.

Chiar dacă Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei, a anunțat că sunt șanse mici ca eleva lui să își apere titlul câștigat în fața lui Venus, directorul turneului de la Antipozi, Craig Tiley, e unul clar.

"Și-a luat viza și deja se pregățește. Nu e niciun dubiu că va fi prezentă și că va face tot posibilul să doboare recordul deținut de Margaret Court", a spus Craig Tiley, înainte de competiția care va avea loc în perioada 15-28 ianuarie.

După ce a jucat împotriva Mariei Sharapova în primul tur de la US Open, Simona Halep poate întâlni din nou un nume uriaș al tenisului încă din primele runde: Serena e pe locul 22 WTA, după absența din ultimul an. Cele două s-au întâlnit de două ori în carieră: scorul directelor este 8-1 în favoare fostului lider mondial.

Serena Williams s-a antrenat chiar și în ultimele luni de sarcină, cu gândul de a reveni cât mai repede în circuit. Ea nu a mai jucat însă niciun meci oficial, după finala câștigată la Melbourne, la începutul anului, în fața surorii sale, Venus.

Serena urmează să înceapă anul pe locul 22 în lume, dar, dacă nu va evolua la Australian Open, ea va rămâne fără puncte și, în consecință, nu va mai avea clasament.

În cazul în care nu va fi prezentă la Melbourne, revenirea sa s-ar putea produce în luna martie, la Indian Wells sau Miami.