• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Printre adversarele Simonei Halep au existat şi jucătoare care i-au ţinut pumnii să ajungă pe primul loc în clasamentul mondial. Este cazul rusoaicei Svetlana Kuznetsova, una dintre rivalele tradiţionale ale campioanei noastre.

În contextul absenţei Serenei Williams, care a devenit mamă, în circuitul feminin a existat un vid de putere şi nimeni nu a reuşit încă să se impună definitiv. Ca dovadă, nu mai puţin de cinci jucătoare au ocupat locul 1 WTA în anul pe care ne pregătim să-l încheiem.

După trei tentative nereuşite, Halep a reuşit să urce pe prima poziţie în lume, la turneul de la Beijing, iar de atunci şi-a păstrat statutul de lider mondial.

Într-un interviu acordat Sport-Express, Kuznetsova a spus că alternanţa în fruntea ierarhiei WTA este bună pentru tenis şi a recunoscut că i-a ţinut pumnii Simonei să ajungă pe locul 1.

"Acest lucru (alternanţa în fruntea clasamentului WTA - n.r.) oferă presei un motiv suplimentar de a scrie despre tenis. Personal, i-am ţinut pumnii Simonei Halep să ajungă lider mondial. Mulţi nu îi dădeau nici o şansă, dar a reuşit această performanţă într-un moment în care nu se aştepta. Asta se întâmplă des în viaţă", a declarat jucătoarea de 32 de ani, dublă campioană de Grand Slam, la US Open (2004) şi Roland Garros (2009).

Kuznetsova şi Halep au fost de multe ori adversare. S-au întâlnit de şapte ori, iar românca de 26 de ani a câştigat în patru rânduri. Deşi se intersectează des, cele două nu sunt prietene, dar se respectă.

"Vorbim în vestiare, dar nu pot spune că suntem prietene bune. Nici măcar nu am fost vreodată la cină. Dar Simona e foarte sinceră şi prietenoasă. O respect foarte mult", a precizat Kuznetsova.