• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

România a avut noroc la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Fed Cup, sorţii stabilind că partida decisivă, cu Germania, se va disputa în România. Meciul se va disputa tot la Cluj. De această dată, pe zgură.

Barajul cu Germania (16-17 aprilie) se va juca în aceeaşi locaţie ca şi sfertul cu Cehia. Preşedintele Federaţiei de Tenis, George Cosac, a confirmat că Sala Sporturilor din Cluj este alegerea perfectă, iar oficialităţile din oraş sunt încântate de această posibilitate. Site-ul oficial al FRT a anunţat în această dimineaţă că locaţia aleasă este reprezentată de urbea mai sus amintită.

"Echipa noastră s-a simţit foarte bine la Cluj şi cred că este cea mai bună variantă pentru un asemenea eveniment", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, pentru ProSport.

Alegerea suprafeţei pentru meciul cu Cehia a fost văzută de mulţi o greşeală, tricolorele descurcându-se mult mai bine, cel puţin în teorie, pe zgură. Chiar dacă hardul a fost unul lent, fără îndoială Pliskova&Co au avut un avantaj, ele fiind crescute pe această suprafaţă. Această eroare nu se va mai repeta la meciul contra nemţoaicelor, primarul din Cluj interesându-se deja despre posibilitatea ca în sală să fie montat un teren de zgură.

"Meciul cu Cehia de la Cluj-Napoca a fost foarte bine organizat, atmosfera a fost incredibilă, iar fetele s-au simțit atât de bine încât am decis să ne întoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei României, a discutat cu jucătoarele și de comun acord au decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă, dar, de data aceasta, pe zgură", notează site-ul oficial al Federaţiei.

Angelique Kerber, numărul doi mondial, are carenţe pe suprafaţa roşie, Roland Garros, spre exemplu, fiind singurul turneu de Grand Slam unde învingătoarea de la Australian Open 2016 nu a trecut de sferturi. Petkovic, a doua "rachetă" a Germaniei, are doar un tur trei la French Open, în timp ce Lisicki are şi ea cea mai slabă performanţă tot în capitala Franţei: nici ea nu a trecut de turul trei.

Alegerea Sălii Sporturilor din Cluj a fost una extrem de inspirată din punct de vedere financiar. În ambele zile de meciuri, în tribune au fost peste 7000 de spectatori, care au creat o atmosferă specială.