• Campionatul European U21: Serbia - Spania (jvineri, 23.06, ora 21:45, Digi Sport 1) şi Macedonia - Portugalia (vineri, 23.06, ora 21:45, Digi Sport 2)
  • F1: Cursa din Marele Premiu al Azerbaidjanului (duminică, 25.06, ora 16:00, Digi Sport 1)

Scandalul declanşat de dezvăluirile privind corupţia din tenisul profesionist a cunoscut un nou episod joi, după ce cotidianul ”The Times” a dezvăluit că pariorii i-au abordat pe unii dintre jucătorii britanici, cu ocazia turneelor precedente celui de la Wimbledon, pentru a obţine informaţii confidenţiale despre protagoniştii circuitului ATP.

Potrivit ziarului englez, pariorii doreau să afle forma reală a jucătorilor şi dacă aceştia nu au suferit mici accidentări, despre care marele public nu era la curent, pentru a putea astfel face pariuri cât mai sigure şi să câştige, astfel, cât mai mulţi bani.

Desigur, informaţiile respective nu erau gratuite, jucătorii primind la schimb bani pentru a face dezvăluiri despre colegii lor, sumele fiind de obicei mai mari decât cele câştigate în urma participării la turneele respective.

De menţionat că transmiterea de informaţii din interior reprezintă o încălcare a contractului pe care jucătorii profesionişti de tenis sunt obligaţi să-l semneze, reaminteşte ”The Times”.

Postul britanic BBC şi site-ul BuzzFeed au afirmat, duminica trecută, că 16 jucători, dintre care opt sunt înscrişi la actuala ediţie a Australian Open, sunt bănuiţi de implicare în meciuri trucate în cursul ultimului deceniu.

Având acces la documente oficiale, reprezentantele media au lansat acuzaţii şi la adresa ATP, instanţa conducătoare a tenisului profesionist, că ar fi încercat să muşamalizeze mai multe afaceri de acest gen.