• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a devenit numărul 1 mondial după turneele din China. Deși antrenorul ei este Darren Cahill, liderul WTA a fost pregătită în aceste turnee de către Andrei Pavel. Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis a explicat cum a reușit să o ajute pe Simona, dar spune că nu a schimbat nimic din stilul lui Cahill.

”Și Darren și eu spunem aceleași lucruri, dar poate un pic diferit
și poate chestia asta a ajutat-o pe Simona să aibă mai multă încredere și să dea drumul la mână.

Nu a fost o schimbare a mișcării sau ceva tehnic, a fost pur și simplu un clic care s-a făcut prin antrenamente si prin repetări, și încrederea asta a dat roade acolo”, a povestit Andrei Pavel, într-o conferință de presă.

Simona Halep a explicat cum a ajuns să schimbe serviciul și când și-a dat seama că trebuie să mai lucreze la acest aspect.

”Am lucrat foarte mult la serviciu după US Open. Mi-am dat seama la US Open că serviciul a fost punctul cel mai slab din meciul cu Sharapova și mi-am spus că trebuie să progresez la acest aspect.

Am venit acasă și am lucrat ceva la el. Poate și încrederea, poate am prins timing-ul la serviciu, atitudinea față de această lovitură, o tratez mult mai important acum”, a explicat Halep.

Numărul 1 mondial va participa la finalul acestei luni la Turneul Campioanelor, care va avea loc la Singapore și spune că nu are preferințe în privința adversarelor din grupă.

”Nu m-am gândit cu cine mi-aș dori să joc. Voi fi acolo la tragerea la sorți și voi vedea în momentul acela, nu mă voi gândi dinainte cu cine îmi voi dori să joc. Toate joacă bine și fiecare meci e ca și o finală.

Îmi doresc doar să dau tot ce am mai bun, să mă simt bine și bineînțeles să fac un rezultat bun. Momentan nu simt presiune, însă e un sentiment plăcut să merg acolo ca și lider mondial. Sper să mă bucur de aceasta ocazie, acest moment deosebit și să joc bine”, a mai spus Halep.

Turneul Campioanelor va fi în perioada 22-29 octombrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Digi Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT