• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Elogiile curg în continuare la adresa Simonei Halep după ce românca a devenit noul număr 1 WTA. După Roger Federer, şi croata Iva Majoli, prezentă săptămâna trecută în Singapore ca ambasador al Turneului Campioanelor, a lăudat-o pe constănţeancă.

"Îmi văd reflexia în Simona, chiar dacă avem stiluri diferite de joc. Eu mă deplasam des pentru a lovi cu dreapta, ei îi place mult și reverul. Foloseam mai mult efect, unghiuri. Îmi pot imagina la perfecție cum se simte în momentele de mare bucurie, dar și cât de dificil îi va fi de acum încolo să suporte toată presiunea", a spus croata în vârstă de 40 de ani pentru site-ul WTA.

Campioană la Roland Garros în 1997, croata consideră performanţa Simonei Halep şi mai de apreciat, având în vedere ţara din care provine.

"Nu e ușor pentru Simona. Oamenii uită câtă presiune avem, nu doar cea pe care ne-o punem singure pe umeri, ci și cea care apare dinspre compatrioți. Când vii dintr-o țară mai mică, o resimți mai mult în comparație cu, să spunem, cineva din Statele Unite. Acolo sunt multe sporturi, mulți sportivi. În țările mici lumea se concentrează pe o singură persoană, de aceea îmi imaginez cât de dificilă trebuie să fi fost, din acest punct de vedere, înfrângerea din finala de la Roland Garros", a mai declarat Majoli, fost număr 4 mondial, loc pe care s-a aflat în 1996.

Iva Majoli a eliminat-o în sferturile ediţiei 1997 a Roland Garros-ului pe Ruxandra Dragomir, iar în finală a trecut de Martina Hingis, pe care a împiedicat-o să realizeze în acel an "Marele Şlem".

Retrasă din tenis în 2004, croata este căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a Croației, iar recent a antrenat-o pe Donna Vekic.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT