• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Karolina Pliskova a ajuns numărul 1 WTA după turneul de la Wimbledon, dar istoria se putea scrie altfel. Simona Halep a fost la o victorie să devină ea cea mai bună jucătoare a lumii, dar a fost învinsă în sferturile de la All England Club de Johanna Konta (7-6, 6-7, 4-6).

Sportiva din Cehia a dezvăluit cum a trăit meciul Simonei, dar și cum simte presiunea locului 1 WTA.

"Eu eram în vacanță în acel moment și nu mai urmăream rezultatele de la Wimbledon prea mult. Dintr-o dată am început să primesc mesaje cu ce se întâmpla în meciul Simonei. Am urmărit puțin, dar nu prea mult, nu voiam să forțez lucrurile. Sinceră să fiu, nu-s sigură că voiam să ajung prima în lume chiar așa. Dar, până la urmă, s-a întâmplat.

Să știu că trebuie să apăr punctele dintr-o finală de Grand Slam și un trofeu la Cincinnati nu mă ajută deloc cu presiunea! Cu siguranță nu este cel mai bun lucru la care te poți gândi după ce ai devenit numărul 1 în lume, să știi că ai presiune să aperi punctele. Vom vedea ce se va întâmpla și sper să-mi iasă”, a spus Pliskova, pentru site-ul WTA.

Simona Halep se menţine pe locul al doilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis, dat publicităţii luni, în care lider este Pliskova.

Halep se află la peste 900 de puncte de lider şi are un avans de 196 de puncte faţă de Angelique Kerber. Românca are de apărat săptămâna aceasta titlul la Rogers Cup, competiție transmisă în direct de Digi Sport.