• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep (26 de ani) încheie anul 2017 pe primul loc în clasamentul WTA și deja au început predicțiile pentru 2018. Specialiștii nu o văd pe sportiva din România să își păstreze fotoliul de lider până la finalul anului următor, dar nici nu anticipează o cădere liberă din partea ei.

Britanicii de la Live Tennis au făcut o analiză teoretică a parcursului celor mai importante jucătoare din topul WTA, iar liderul anticipat pentru anul viitor este Garbine Muguruza, care la rândul ei și-a anunțat intenția de a-și "recupera" primul loc, pierdut în această toamnă în favoarea Simonei Halep.

Jucătoarea originară din Constanța nu-și va putea apăra poziția, în opinia englezilor, care se așteaptă ca Simona să ajungă pe locul al 3-lea. Pe locul al doilea, britanicii o văd pe Karolina Pliskova.

"Halep va avea nevoie să obțină glorie majoră pentru a se bucura de o perioadă prelungită petrecut în vârful topului. Sportiva din România va fi consecventă din nou, dar sunt sigur că are armele necesare să învingă cele mai bune jucătoare în meciurile mari", a scris Live Tennis.

Top 10 WTA în 2018, în opinia Live Tennis

1. Garbine Muguruza
2. Karolina Pliskova
3. Simona Halep
4. Johanna Konta
5. Victoria Azarenka
6. Caroline Wozniacki
7. Madison Keys
8. Jelena Ostapenko
9. Serena Williams
10. Aryna Sabalenka.

Turneul de la Shenzhen (1-7 ianuarie) este transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport. Toate meciurile Simonei Halep de la Shenzen vor fi LIVE TEXT şi VIDEO pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

Până la Shenzen, Simona Halep va fi prezentă la un turneu demonstrativ, World Tennis Thailand Championship 2017, pe 23 şi 24 decembrie. Întrecerea va fi transmisă în direct de Digi Sport.