• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Simona Halep, cap de serie 4, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii de 5.424.394 dolari, după ce a fost învinsă de chinezoaica Shuai Zhang cu scorul de 6-0, 6-3 la capătul a 59 minute de joc.

Este pentru a doua oară în acest an în care Simona Halep pierde în faţa asiaticei Shuai Zhang, nr. 36 mondial, după eşecul de la Australian Open, din primul tur. Shuai Zhang conduce acum cu 2-1 la meciurile directe.

La final, Zhang, extrem de fericită pentru prestaţia avută (în primul set a avut 25 de lovituri direct câştigătoare şi nicio greşeală neforţată), a vorbit despre faptul că îşi doreşte să îşi îmbunătăţească şi mai mult jocul.

"Nu vreau să mă opresc aici, vreau să continuu să îmi îmbunătăţesc performanţele. Chiar de aici, de la Beijing. Abia aştept următoarea confruntare", a spus sportiva asiatică, la finalul partidei.

În sferturile de finală, chinezoaica va avea parte de o altă dispută cu o adversară mult mai bine cotată: Johanna Konta. Aceasta a trecut în optimi, după un meci foarte echilibrat, de Karolina Pliskova.

În ceea ce o priveşte pe Simona Halep, numărul 5 WTA părăseşte turneul de la Beijing cu un cec de 62.768 dolari şi 120 puncte WTA. Ea se poate consola totuşi cu faptul că, începând de luni, va reveni din nou printre cele mai bune patru jucătoare din lume.