• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Comisia Economică din Senat vrea să iniţieze un proiect de lege care să permită trecerea bazei sportive de la Arenele BNR la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) prin intermediul unui schimb de terenuri.

Astfel, Comisia Economică a decis să promoveze o lege de compensare prin care BNR să cedeze terenurile în speță. Pe această cale, urmează ca datele tehnice să fie analizate de către un grup de lucru format din reprezentanţii B.N.R., M.T.S. şi Primăria Capitalei București care să identifice suprafeţele care vor fi preluate de minister. Comisia Economică este decisă să nu facă obiectivul schimbului și clădirile din complexul sportiv pe care BNR nu vrea să le cedeze.

”Uite că se poate şi fără bani! În urma audierilor de la Comisia Economică a reprezentanţilor BNR, în frunte cu viceguvernatorul Eugen Nicolăescu, am stabilit sa iniţiem rapid un proiect de lege de compensare a unor suprafeţe de teren care să permită BNR să cedeze terenurile de sport din Complexul Sportiv BNR, primind în schimb suprafeţele de teren pe care în acest moment există oricum nişte imobile aparţinând BNR. Pe scurt, Guvernul nu dă niciun leu!”, a scris Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat, pe contul său de Facebook.

Problemele cu Terenul Central de la Arenele BNR, care nu a mai primit avizul ISU, au dus la mutarea turneului masculin de la Bucureşti la Budapesta, în timp ce meciurile cele mai importante ale turneului feminin au fost mutate pe un "Central" improvizat, cu tribune mobile.

Ion Ţiriac speră ca Arenele BNR să revină cât mai curând în proprietatea statului şi a contestat săptămâna trecută statutul de proprietar al terenurilor de tenis al Băncii Naţionale. Ţiriac e convins că Guvernul României poate intra fără probleme, gratis, în posesia Arenelor BNR, în schimbul cărora Banca Naţională a României a solicitat 35 de milioane de euro.