• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rocadă în clasamentul WTA. Agniezska Radwanska (Polonia) o va depăşi pe Maria Sharapova (Rusia) în clasamentul care va fi actualizat luni şi care va servi drept ghid pentru stabilirea capilor de serie la Australian Open (18-31 ianuarie). "Masha" va fi, aşadar, cap de serie numărul 5 şi va da fie peste Serena Williams, fie peste Simona Halep încă din sferturi, evident, în măsura în care sportivele se vor califica în acea fază.

Încă o veste nu foarte bună pentru Simona Halep, care şi aşa nu este la 100% din potenţialul fizic, după ce a fost nevoită să abandoneze în această săptămână la turneul de la Brisbane. Maria Sharapova - şi ea a declarat forfait la acelaşi turneu din cauza unei accidentări care însă nu îi pune în pericol prezenţa la primul turneu de Grand Slam al anului - va fi devansată în clasament de poloneza Radwanska, care astăzi s-a calificat în finala de la Shenzen (China), după 6-2, 6-4 cu germanca Friedsam.

PREMIILE DIGI SPORT: SIMONA HALEP CANDIDEAZĂ LA TITLUL DE SPORTIVUL ANULUI ÎN ROMÂNIA!

Cele 180 de puncte aferente ultimului act câştigate de "Aga" îi sunt suficiente să facă rocada în clasament cu Sharapova, poloneza urmând să fie a 4-a în lume. Retrogradarea Sharapovei înseamnă un eventual duel cu una dintre primele două din lume încă din sferturi la Australian Open, presupunând că acestea vor ajunge în fazele superioare ale turneului.

Astfel, Simona Halep ar putea să aibă un traseu extrem de dificil în fazele finale, fiind posibil să dea piept cu "Bestia Nera" Sharapova înainte de "careul de aşi". Rusoaica este singura sportivă de top pe care campioana noastră nu a reuşit să o învingă încă. În 6 dispute, "Masha" s-a impus de tot atâtea ori. Cea mai dureroasă înfrângere pentru Simona a fost, fără îndoială, finala de la Roland Garros 2014, când a "ţinut" foarte aproape de rivală, dar a cedat cu 4-6, 7-6, 4-6.