• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Spaniolul Rafael Nadal, care a fost nevoit să-şi scurteze finalul de sezon din cauza problemelor fizice, a anunţat că îşi va face revenirea pe teren la sfârşitul acestui an, cu ocazia turneului demonstrativ de la Abu Dhabi, programat între 29 şi 31 decembrie.

"Sunt entuziasmat de ideea de a anunţa că îmi voi face revenirea la turneul de la Abu Dhabi, în decembrie", a scris fostul număr 1 mondial, pe contul său de Facebook.

Învingător în nouă ediţii ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, Nadal anunţase luna trecută că pune capăt anticipat sezonului său 2016, în special din cauza durerilor persistente la încheietura mâinii stângi, adăugând că îşi doreşte să pregătească cât mai bine sezonul 2017.

Jucătorul iberic, aflat în acest moment pe locul 8 în ierarhia mondială, a declarat forfait pentru Mastersul 1.000 de la Paris-Bercy şi nu va lua parte nici la Turneul Campionilor de la Londra (transmis de Digi Sport), care va reuni, săptămâna viitoare, cei mai buni opt tenismeni ai anului.

Rafael Nadal nu a mai atins o finală din luna aprilie, când s-a luptat pentru trofeu la Barcelona, unde a cucerit al doilea său titlu al sezonului.

Agerpres