• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Roger Federer l-a învins pentru a treia oară pe Novak Djokovic în acest sezon (7-5, 6-2) şi acest eşec nu i-a picat prea bine celui mai bun jucător al lumii, care a oferit o declaraţie curioasă pentru lumea tenisului la finalul partidei de la Turneul Campionilor.

"Sunt acele zile în care nu eşti nici măcar aproape de nivelul maxim. Tot meritul pentru Roger, pentru că mi-a trimis diferit fiecare minge înapoi. Am făcut foarte multe greşeli neforţate. I-am pus victoria pe masă, mai ales în setul secund.

A jucat bine tactic. Fără niciun dubiu, a fost jucătorul mai bun, dar cred că eu l-am lăsat să dicteze ritmul de pe linia de fund", a comentat Nole, conform usatoday.com.

Federer a fost informat de ziarişti despre reacţia rivalului său şi nu a apreciat declaraţiile acestuia: "Mi-a pus victoria pe masă? Nu a jucat în setul secund la fel de bine ca în primul, dar totuşi, nu e ca şi cum a evoluat foarte prost.

Ştiu că poate juca mai bine. Întrebarea e de ce a jucat slab? Aş vrea să cred că din cauza mea", a replicat elveţianul ajuns la 34 de ani.

Doar 4 jucători au reuşit să îl învingă pe Djokovic, în 2015: Ivo Karlovic (Doha, sferturi), Stanislas Wawrinka (Roland Garros, finală), Andy Murray (Toronto, finală) şi Roger Federer (Dubai, finală; Cincinnati, finală; Turneul Campionilor, grupe).

Totuşi, Novak l-a învins de patru ori pe Roger, în acest sezon, în finalele de la Wimbledon, US Open, Indian Wells şi Roma. La capitolul întâlniri directe, Federer a preluat din nou conducerea, 22-21.

A şaptea ediţie consecutivă a Turneului Campionilor găzduită de Londra, în O2 Arena e transmisă ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport în perioada 15-22 noiembrie.