• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a declarat că a fost victima unei tentative de corupţie în 2007, la turneul de la Sankt Petersburg, după ce presa britanică a făcut dezvăluiri despre meciuri trucate din tenis.

"Am fost abordat indirect, prin intermediul unor persoane care lucrau cu mine în acea vreme. Evident, noi am refuzat imediat. Persoana care a încercat să mă contacteze nu a ajuns chiar până la mine. Oamenii încearcă să ghicească despre ce este vorba. Dar nu sunt dovezi legate de jucătorii în activitate. Sunt doar speculaţii", a declarat Djokovic, după ce a trecut în primul tur la Australian Open de sud-coreeanul Chung Hyeon.

Francezul Gilles Simon a apreciat însă că aceste dezvăluiri sunt făcute doar pentru a face "zgomot" înainte de Australian Open. "Dacă sunt jucători, să ni se spună şi îi vom da afară. De asta am creat comitetul de etică în tenis. Avem impresia că există cineva care vrea să facă rău sportului nostru. Mi se pare şocant", a afirmat Simon, subliniind că nu a fost abordat niciodată pe această temă.

Corpul de Integritate în Tenis (TIU) a primit în mod repetat, în ultimii zece ani, plângeri cu privire la 16 jucători din Top 50, printre aceştia numărându-se şi opt sportivi care participă la actuala ediţie a turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului, susţine, luni, BBC.

Potrivit sursei citate, care a realizat o investigaţie împreună cu Buzzfeed, emisiunea cu privire la această situaţie urmând să fie difuzată marţi, de BBC, suspiciunile sunt legate inclusiv de meciuri de la Wimbledon.

"În ultimul deceniu, 16 jucători care au făcut parte din Top 50 au fost raportaţi în mod repetat la Tennis Integrity Unit, fiind suspectaţi că au aranjat meciuri. Tuturor jucătorilor, între care se numără şi câştigători ai unor trofee de Grand Slam, li s-a permis să concureze în continuare", notează bbc.com.

BBC şi Buzzfeed susţin că au intrat în posesia unor documente ce datează din 2007, în care se arată "suspiciunile cu privire la aranjarea unor meciuri la cel mai înalt nivel al tenisului masculin mondial, inclusiv la Wimbledon". "Opt dintre jucătorii raportaţi în mod repetat în ultimii zece ani urmează să evolueze la Australian Open", a scris bbc.com, în noaptea de duminică spre luni.