• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Maria Sharapova a anunţat că a fost găsită dopată la Australian Open şi este suspendată din circuitul feminin de tenis până la finalizarea anchetei. Acest lucru presupune că nu poate participa la turneele WTA, dar ocupanta locului 11 mondial a luat o decizie neaşteptată.

Conform tennisworldusa.org, MaSha s-a înscris la turneul de la Madrid, care se va desfăşura în perioada 30 aprilie - 7 mai, pe zgură. Astfel, Maria lasă de înţeles că speră să scape de suspendare în următoarea lună, pentru a fi prezentă la competiţia iberică.

Sharapova se află pe lista întrecerii, alături de nume sonore, precum Serena Williams, Angelique Kerber, Garbine Muguruza, Simona Halep, Petra Kvitova şi Victoria Azarenka.

Sportiva de 28 de ani din Rusia a câştigat titlul la Madrid, în 2014, atunci când a învins-o în finală pe Simona Halep, în trei seturi, 1-6, 6-2, 6-3.

După primele reacţii ale ITF, fostul număr unu mondial riscă o suspendare de maximum 4 ani. Totuşi, jurnaliştii americani au venit cu o ipoteză conform căreia sportiva din Rusia poate reveni mult mai repede în circuit.

"MaSha" poate scăpa cu o pedeapsă de doar câteva luni, datorită unui articol din regulamentul WADA, 10.6.1, care oferă clemenţă sportivilor care acordă "un ajutor substanţial", în cazul în care sunt implicaţi.

"Un jucător care oferă ajutor substanţial va trebui să facă cunoscute printr-o declaraţie scrisă toate informaţiile care au legătură cu problema în cauză. Va trebui să colaboreze 100% în investigaţie. Detaliile trebuie să reprezinte o parte importantă a procesului şi trebuie să fie credibile", spune articolul 10.6.1.