• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Angelique Kerber a reuşit cea mai mare performanţă a carierei, după ce a câştigat primul Grand Slam din palmares. Noul număr 2 mondial a devenit prima reprezentantă a Germaniei care se impune într-o competiţie majoră, după Steffi Graf (1999, Roland Garros).

Învinsa ei din finala de la Australian Open, Serena Williams, a fost fair-play la finalul meciului şi i-a recunoscut acesteia superioritatea.

"Vreau să vă mulţumesc pentru această seară, a fost un meci uimitor. Felicitări, Angie, ai jucat foarte bine. Meriţi acest trofeu şi sper să te bucuri de el. Eu am fost prima care te-a felicitat, chiar meritai să câştigi turneul. A fost o perioadă superbă şi m-am bucurat de toate momentele petrecute aici", a comentat Serena, la finalul meciului.

Serena Williams a pierdut a 5-a finală de Grand Slam dintre cele 26 disputate, Kerber fiind de-abia a 4-a adversară care învinge în ultimul act, după Venus Williams (US Open 2001, Wimbledon 2008), Maria Sharapova (Wimbledon 2004) şi Samantha Stosur (US Open 2011).

"Este un vis devenit realitate. Am muncit pentru asta toată viaţa mea. Au fost două săptămâni cu momente bune şi mai puţin bune. Am fost la un punct de a pleca în Germania, încă după primul tur, şi acum am învins-o pe Serena şi am câştigat turneul", a recunoscut Kerber.

Angelique Kerber a câştigat, sâmbătă, primul său turneu de Grand Slam din carieră, Australian Open, după ce a învins-o în finala de la Melbourne pe americanca Serena Williams, numărul unu mondial, cu 6-4, 3-6, 6-4.