• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

La aproximativ trei săptămâni după nașterea primului ei copil, Serena Williams și-a descris în premieră fiica, într-o scrisoare pe care i-a adresat-o mamei sale, Oracene Price, și pe care a postat-o pe contul său de Reddit.

Fostul lider mondial a spus despre copilul său că are același corp puternic, însă nu știe cum ar reacționa, dacă și aceasta va trece prin ceea ce a trebuit să treacă ea de-a lungul carierei. Serena a amintit de toate problemele sale și de afirmațiile legate de aspectul său fizic cu care a trebuit să se confrunte.

Dragă mamă,

Ești una dintre cele mai puternice femei pe care le cunosc. Mă uitam la fiica mea (O, Dumnezeule, da, am o fiică), iar ea are brațele și picioarele mele! Are exact aceleași brațe și un corp puternic și senzațional. Nu știu cum aș reacționa dacă ea va trece prin ceea ce a trebuit să trec eu din momentul în care aveam 15 ani și până acum.

Am fost numit numită bărbat pentru că arătam foarte puternică. S-a spus că folosesc droguri (nu, am avut tot timpul prea multă integritate pentru a nu mă comporta necinstit în scopul obținerii vreunui avantaj). S-a spus că nu aparțin sportului feminin - că aparțin celui masculin - pentru că arăt mai puternică decât multe alte femei (nu, doar lucrez din greu și m-am născut cu acest corp de care sunt mândră).

Dar mamă, nu sunt sigură cum te-ai descurcat cu fiecare reporter, persoană sau announcer care era prea ignorant pentru a înțelege puterea unei femei de culoare.

Sunt mândră că putem să le arătăm înfățișarea unor femei. Nu arătăm toate la fel. Avem forme, suntem puternice, înalte sau mici, ca să amintesc câteva careacteristici... Suntem femei și suntem mândre!

Ai atât de mult clasă, mi-aș dori doar să pot prelua ștafeta de la tine. Încă încerc, iar Dumnezeu încă mai are planuri cu mine. Mai am o cale lungă de parcurs, dar îți mulțumesc.

Îți mulțumesc pentru că a fost un model, a trebuit să îndur toate greutățile pe care acum le consider provocări și de care mă bucur. Sper s-o învăță și pe micuța Alexis Olympia aceleași lucruri și să am aceeași șansă ca și tine.

Promite-mi, mamă, că vei continua să mă ajuți. Nu știu dacă sunt la fel de blândă și puternică asemeni ție, dar sper să devin într-o zi. Te iubesc, dragă.

Cea mai tânără dintre cele cinci ale tale (n.r. - Serena este cea mai tânără dintre cele cinci fiice ale lui Oracene Price),

Serena”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT