• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

După Novak Djokovic, și Stan Wawrinka a anunțat că nu va mai evolua în acest an. La două zile după ce a spus că nu va putea juca la cele două turnee Masters din US Open Series, de la Montreal și Cincinnati, campionul de la US Open a revenit și a precizat că va fi nevoit să se opereze.

Vă anunț cu tristețe că după ce am discutat cu echipa mea și cu doctorul a trebuit să iau o decizie dificilaă, aceea de a suferi o intervenție medicală la genunchi. Aceasta a fost singura soluție pe care am avut-o pentru a mai putea juca la nivel de top cât mai mulți ani.

Sunt extrem de dezamăgit, dar privesc înainte și îmi fac planuri pentru recuperare. Iubesc acest sport și voi munci mult pentru a reveni la nivel înalt și să joc mai mulți ani. Mulțumesc fanilor pentru mesajele de susținere pe care mi le-au trimis în ultimele două zile. Ne revedem în 2018!”, a postat Stan Wawrinka pe Facebook.

Aflat pe locul patru în ierarhia ATP, elvețianul va ieși, mai mult ca sigur, din Top 10, până la finalul anului, având în vedere că urmează să piardă 2630 de puncte - 2000 îi vor fi scăzute după US Open, acolo unde, în urmă cu un an, a cucerit titlul, după o finală în care l-a învins pe Novak Djokovic.

În vârstă de 32 de ani, Wawrinka a reușit în 2017 să câștige un singur titlu, cel de la Geneva (ATP 250), de înainte de Roland Garros. 26 de victorii a înregistrat elvețianul în actualul sezon.

La turneele de Grand Slam, el a ajuns până în semifinale la Australian Open, unde a fost învins de Roger Federer, a jucat finala la Roland Garros, unde a fost învins de Rafael Nadal, iar, apoi, la Wimbledon, a pierdut în primul tur, la Daniil Medvedev, după un meci în care a acuzat probleme la genunchi.

De altfel, Wawrinka a încheiat anul cu trei înfrângeri consecutive, suferite în fața lui Nadal (finala de la Roland Garros), Feliciano Lopez (turul 1 la Queen's Club) și Medvedev (turul 1 la Wimbledon).

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT