• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Caroline Wozniacki, numărul cinci mondial, a fost eliminată de la US Open aseară, în turul secund. La final, daneza i-a atacat dur pe organizatori, care au programat-o pe terenul numărul 5, în detrimentul Mariei Sharapova. Rusoaica trece prin momente excelente pe terenul de joc, însă se confruntă cu un adevărat "coşmar" în afara lui.

"Masha" a devenit fără îndoială persona non grata în tenisul mondial, după ce s-a dopat. Timea Babos a fost învinsă de rusoaică miercuri seară şi a vorbit despre faptul că nu trebuia să fi primit un wildcard având în vedere backgroundul său, însă Wozniacki a fost mult mai acidă.

Învinsă de Makarova, scor 2-6, 7-6, 1-6, sportiva nordică a găsit o scuză şi în faptul că a fost nevoită să joace pe terenul 5. Asta în timp ce Sharapova a beneficiat din nou de o favoare din partea organizatorilor.

"E inaccteptabil ca numărul cinci mondial să trebuiască să evolueze pe terenul cu numărul cinci. Înţeleg raţiunea organizatorilor, dar să pui o jucătoare care tocmai s-a întors după o suspendare pentru dopaj mereu pe terenurile centrale nu e în regulă. Nu se dă un exemplu bun. Să desconsideri favorita 5 în asemenea mod...", a spus Wozniacki, extrem de enervată de decizia organizatorilor, potrivit metro.co.uk.

Sharapova nu a fost niciodată populară printre jucătoarele din circuitul WTA, multe vorbind despre aroganţa "MaShei". Totuşi, cele mai multe dintre adversare s-au cenzurat, însă acum, după ce s-a dopat, atacurile vin din toate direcţiile. Cea care a vorbit prima despre Maria a fost Bouchard, care pare să le fi inspirat pe celelalte jucătoare. "Este o fraudă şi nu cred că trişorilor ar trebui să li se permită să joace acest sport. Este incorect faţă de ceilalţi concurenţi", spunea de curând canadianca.

Toate aceste discuţii pun o presiune teribilă pe umerii Mariei, care după confruntarea cu Babos nu a mai suportat întrebările jurnaliştilor legate de dopaj. Ea a părăsit sala de conferinţe, vizibil afectată. Totuşi, jocul ei rămâne unul solid, lucru arătat în special în victoria cu Simona Halep.