• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Maria Sharapova nu dă înapoi şi le răspunde celor care au criticat-o, după ce a revenit în circuitul profesionist la finalul suspendării primite pentru dopaj. Într-un interviu pentru BBC, rusoaica spune că cei care o atacă nu se bazează pe fapte.

Genie Bouchard a fost cea mai vehementă împotriva jucătoarei de 30 de ani, pe care a numit-o trişoare. Şi britanicul Andy Murray a fost critic la adresa celei care a eliminat-o pe Simona Halep în primul tur de la US Open.

"Cred că acele comentarii nu sunt bazate pe fapte, astfel că nu le iau în considerare. Nu cred că ar trebui să aibă o opinie, pentru că nu au fapte. Cred că astfel de cuvinte sunt cele care fac titlurile din ziare şi cred că exact pentru asta sunt folosite", a declarat Sharapova.

"Până la urmă, este cariera mea. Stau cu capul sus şi mi-am recunoscut greşeala. Am fost suspendată şi acum m-am întors", a adăugat rusoaica.

Deşi a admis eroarea comisă, Sharapova insistă că nu există vreo dovadă că substanţa pe care a folosit-o, meldonium, ajută la îmbunătăţirea performanţelor sportive.

"Problema pe care o am e că nu există vreo dovadă pentru ceea ce ar face. Nimeni nu poate oferi o dovadă. Pe ce se bazează suspendarea?", a precizat Maria Sharapova.

Dubla campioană de la Roland Garros, care mai are încă trei titluri de Grand Slam, a povestit şi contextul în care a început să folosească meldonium.

"După primul meu Grand Slam, la Wimbledon, nu am fost foarte sănătoasă o lungă perioadă de timp. Am fost să văd un medic pediatru în Rusia. Încă eram adolescentă. Am făcut câteva teste şi mi s-au găsit câteva anomalii la inimă.

Acela a fost unul dintre suplimentele pe care mi le-a recomandat să le iau. Era foarte folosit în Rusia şi perfect legal timp de mai mulţi ani. În cele din urmă, a devenit ilegal în primele săptămâni ale anului trecut", a explicat Sharapova.