• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Jucătoarea de tenis Victoria Azarenka (Belarus), cap de serie numărul 13 şi locul 15 WTA, a câştigat turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a învins-o, duminică, în finală, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Serena Williams (SUA), liderul clasamentului mondial.

Azarenka s-a impus după o oră şi 28 de minute.

Victoria Azarenka, în vârstă de 26 de ani, s-a impus a doua oară la Indian Wells, după succesul din 2012.

Pentru victoria de la Indian Wells, Azarenka va primi 1.000 de puncte WTA şi un cec în valoare de 1.028.300 de dolari, în timp ce Williams va încasa 501.815 dolari şi 650 de puncte WTA.

Simona Halep, campioana din 2015 de la Indian Wells, a fost învinsă anul acesta de Serena Williams în sferturile de finală.

Azarenka este la a patra victorie în fața Serenei Williams în carieră. Curios, toate cele patru victorii ale jucătoarei din Belarus au venit în finale! Vika este singura jucătoare care a învins-o pe Serena Williams în patru finale din tot circuitul WTA.

Victoria Azarenkăi îi asigură acesteia revenirea în Top 10 mondial, mai exact locul 8, începând de mâine, luni, 21 martie.

”Văd mereu jucătoare intrând pe teren ca și cum ar fi pierdut deja cu Serena. Eu nu simt așa”, a explicat Azarenka, la final, secretul celor patru victorii în patru finale diferite.

Până astăzi, Serena mai pierduse o singură dată două finale la rând, în 2004, cu Sharapova la Wimbledon, respectiv cu Lindsay Davenport, la Los Angeles. Acum, după 12 ani, jucătoarea americană a pierdut finala de la Australian Open, la sfârșitul lunii ianuarie, în fața jucătoarei germane Angelique Kerber, în trei seturi, 4-6, 6-3, 4-6, respectiv cea de astăzi, de la Indian Wells. Acestea fuseseră ultimele două finale jucate de Serena.

Viktoria Azarenka este ultima jucătoare care a deținut locul 1 mondial, înainte ca acesta să fie ocupat de Serena Williams în 2013, pentru a nu-l mai părăsi de atunci.

”Știu că ați ținut cu Serena. Și eu aș fi făcut același lucru, dacă eram în tribune azi”, a declarat jucătoarea bielorusă la finalul partidei. ”Serena, mă inspiri, ești un adversar extraordinar și ai schimbat acest sport pentru totdeauna. Îți mulțumesc pentru tot”, i-a transmis Vika jucătoarei americane.